Καλώς ήλθατε στα Ιωάννινα

Το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του και η αλήθεια είναι, πως παρά τα θέματα που έχουμε στη χώρα μας, το χαρήκαμε όσο περισσότερο γινόταν. Όντας φοιτητές, ετοιμαζόμαστε να διανύσουμε το τρίτο έτος στη σχολή των Ιωαννίνων. Γνωρίζοντας καλά πλέον τη πόλη, πρέπει να ετοιμαστούμε για να βρούμε το νέο μας διαμέρισμα που θα μας στεγάσει για το επόμενο ή και περισσότερα έτη, μιας και το παλιό όπου μέναμε, νοικιάστηκε και τώρα πρέπει να «τρέξουμε».

Κι αν είστε πρωτοετείς, που τώρα θα μπείτε στο φοιτητικό «πνεύμα», τότε το μόνο που έχετε, είναι να μας εμπιστευθείτε για τις οδηγίες που θα σας δώσουμε, έτσι ώστε να βρείτε το διαμέρισμα που θέλετε, ακριβώς στα μέτρα σας.

Τα ενοικιαζόμενα στα Ιωάννινα είναι αρκετά και είναι βέβαιο πως δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάποιο. Εκεί που ίσως θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή είναι,

  1. Να μην είναι πολύ κοντά στη Σχολή, αλλά ούτε και πολύ μακριά απ’ αυτή
  2. Να μπορέσετε να βρείτε νεόκτιστα ή πλήρως ανακαινισμένα διαμερίσματα
  3. Φυσικά η τιμή του διαμερίσματος

Πάμε στο πρώτο. Αυτό βολεύει καθώς μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση σε χώρους διασκέδασης, καφέ-μπαρ και εστιατόρια, όπως supermarket και διάφορα καταστήματα υπηρεσιών, σε πολύ κοντινή απόσταση από το σπίτι σας.

Αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο συν, καθώς αν μένατε κοντά στη σχολή θα έπρεπε να παίρνατε την αστική συγκοινωνία για να μεταβείτε στο κέντρο, κάνοντας τις αγορές σας και να γυρίσετε ξανά πίσω. Χάσιμο χρόνου απλά και αν δεν έχετε και δικό σας μεταφορικό μέσο, είναι στα συν και η ταλαιπωρία. Απλά σκεφτείτε το!

Ας δούμε το δεύτερο τώρα. Πηγαίνοντας για τη τρίτη χρονιά στη πόλη, σίγουρα έχουμε δει αρκετά ενοικιαζόμενα στα Ιωάννινα. Διαμερίσματα σε πολυκατοικίες, σε διώροφα σπίτια και ούτω καθεξής. Η αλήθεια είναι ότι θα βρείτε αρκετά να είναι σε μέτρια κατάσταση, που δεν είναι σε καμία περίπτωση κακή επιλογή, αλλά αν το τρέξετε λίγο παραπάνω, είμαστε σίγουροι πως θα βρείτε κυριολεκτικά διαμάντια από νεόκτιστα κτήρια ή πολυκατοικίες, όπου η διαφορά είναι κυριολεκτικά μεγάλη.

Και για το τέλος είναι η τιμές που υπάρχουν στην αγορά. Τα Ιωάννινα, ιδίως για όσους έχουν ζήσει σε τιμές Αθήνας, είναι πραγματικά οικονομικά. Φημολογείται δε, πως όταν ξέσπασε η κρίση στη χώρα μας, οι Γιαννιώτες για να μη χάσουν την ψυχή της πόλης, ρίξανε τις τιμές όπου μπορούσαν και για όσο γινόταν και αυτό υπάρχει ακόμα και στις μέρες μας. Φήμες… τι να πει κανείς… εμείς δεν είμασταν τότε εκεί για να το επιβεβαιώσουμε. Αλλά είναι όντως χαμηλές οι τιμές των ενοικίων.

Δύο χρόνια τώρα, δεν έχουμε κανένα παράπονο απ’ αυτό. Στα Ιωάννινα θα βρείτε αμέτρητες γκαρσονιέρες, όπου η πλειοψηφία αυτών είναι σε άριστη κατάσταση. Σχεδόν όλες διαθέτουν τους βασικούς χώρους όπως μεγάλη κρεβατοκάμαρα, κουζίνα 6-10 τ.μ. και το μπάνιο όπου δώστε μεγάλη προσοχή να είναι λίγο ευρύχωρο για να δέχεται έστω πλυντήριο ρούχων άνω φόρτωσης. Θα σας χρειαστεί, πιστέψτε μας!

Για όσους θέλουν λίγο παραπάνω χώρο τα λεγόμενα δυάρια είναι η κατάλληλη επιλογή γι’ αυτούς, καθώς θα μπορούν να βάλουν και μερικά έπιπλα παραπάνω εντός του διαμερίσματος, μιας και διαθέτουν ενιαίο σαλόνι με τραπεζαρία – κουζίνα και βολεύει!

Από κει και πέρα, είναι θέμα στο πόσο είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε. Από εμάς, καλή αρχή και καλώς ήλθατε στα Ιωάννινα!