ΑΝΑΦΟΡΑ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ πολίτη για τον ΟΑΣΘ

oasth

 

Του ΚΑΡΑΓΙΑΚΑ Κωνσταντίνου του Αναστασίου κατοίκου Κουφαλίων Θεσσαλονίκης

Π Ρ Ο Σ

Κο Πρόεδρο Διοικητικού Συμβούλιου Ο.Α.Σ Θεσσαλονίκης

Αλ. Παπαναστασίου 90 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με τον Ν 2898/2001 έχει ανατεθεί στον ΟΑΣΘ η εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Επίσης ο ΟΑΣΘ όπως αναφέρεται θέτει σε κυκλοφορία τα απαιτούμενα οχήματα, συμφώνα με το κάθε εγκεκριμένο από το ΣΑΣΘ πρόγραμμα δρομολόγησης.

Επίσης ο ΟΑΣΘ μεριμνά για την επιμελή και σύμφωνα με τους κανόνες της τεχνικής συντήρησης και επισκευής των λεωφορείων .Επίσης ο ΟΑΣΘ υποχρεούται σε όλα τα λεωφορεία που διαθέτει και κυκλοφορεί να φέρουν σύστημα κλιματισμού. Μετακινούμαι καθημερινά από Κουφάλια προς Θεσσαλονίκη με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και συγκεκριμένα με την γραμμή 81 και έχω να επισημάνω τα εξής προβλήματα ως προς την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και εν γένει την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ.

Πολλές φορές δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα δρομολόγησης το οποίο έχει αναρτηθεί έμπροσθεν του σταθμαρχείου. Επισκεπτόμενος τον υπεύθυνο του σταθμαρχείου σε ερώτηση μου για τι δεν πραγματοποιείται το δρομολόγιο 14.20 που πηγαίνει απευθείας Κουφάλια μου απαντάει ότι έχει εντολή από το γραφείο κίνησης να μην πραγματοποιηθεί αυτό το δρομολόγιο και θα περιμένετε το επόμενο οι δε οδηγοί ερωτώμενοι απαντούν ότι το κάνουν από το γραφείο κίνησης για οικονομία στα καύσιμα.

Είναι και άλλα δρομολόγια που δεν πραγματοποιούνται. Έχω περιμένει στην αφετηρία της γραμμής 81 στην Θεσσαλονίκη έως και μια ώρα ώστε να πάρω το λεωφορείο για Κουφάλια, είναι δυνατόν κύριοι υπεύθυνοι να περιμένω εγώ και άλλοι επιβάτες μια ώρα μέσα στο κρύο και στην παγωνιά για να πάρω το λεωφορείο ενώ εσείς έχετε την ζέστη σας και τηλεφωνικά δίνεται εντολές για μη εκτέλεση δρομολογίων. Αυτό έχει συμβεί πάρα πολλές φορές. Οι περισσότεροι επιβάτες είναι εργαζόμενοι και λόγο αυτής της αδικαιολόγητης καθυστέρησης αργούν να πάνε και αντιθέτως να επιστρέψουν από και προς στις δουλειές τους.

Ως προς την καθαριότητα των λεωφορείων είναι τελείως ανύπαρκτη και σε άθλια κατάσταση και δεν εξασφαλίζονται καθόλου συνθήκες υγιεινής. Επίσης τα λεωφορεία σταθμεύουν δίπλα στο σταθμαρχείο και έρχονται στην αφετηρία όταν είναι για εκτέλεση του δρομολογίου ένα λεπτό πριν την ώρα του δρομολογίου , επιβιβάζουν τους επιβάτες και απευθείας αναχωρούν ,για τι δεν σταθμεύουν το λεωφορείο στην αφετηρία ,ώστε να ανέβει επάνω οι επιβάτες στο λεωφορείο και να παραμένουν οι επιβάτες μέσα στο λεωφορείο και όχι έξω στο κρύο και στην παγωνιά .

Επίσης στα λεωφορεία είναι ανύπαρκτη η τεχνική υποστήριξη , διότι και αναφέρω το συμβάν πού έγινε στις 20-1-2016 και περί ώρα 10.45 σε λεωφορείο της γραμμής 81Β επιβάτης ο αναφερών το οποίο ακινητοποιήθηκε έξω από τον Αγιο Αθανάσιο Θες/νίκης προς Θεσσαλονίκη λόγω όπως μας είπε ο οδηγός κόπηκε ο ιμάντας της μηχανής, αν είναι δυνατόν ,τεχνικός έλεγχος δεν έγινε στο λεωφορείο προτού ξεκινήσει για εκτέλεση δρομολογίων. Μέσα σε μια εβδομάδα μπορεί να έγιναν και τέσσερις ακινητοποιήσεις λεωφορείων, τα οποία άκουσα από άλλους επιβάτες.

Επίσης στα περισσότερα λεωφορεία είναι ανύπαρκτος ο κλιματισμός και χρειάζεται να έχεις μαζί σου κουβέρτα για να αντέξεις το κρύο και οι πόρτες από κάτω έχουν μεγάλο κενό και μπάζει κρύο αέρα μέσα στο λεωφορείο. Όπως γνωρίζεται υπάρχει σε ισχύ η υπαριθμ απόφαση Α 27733/2213 Κανονισμός Δικαιωμάτων Επιβατών με οδικά μέσα δημόσιας μεταφοράς (λεωφορεία) κα βάση αυτής της απόφασης και των άρθρων 26 και 30 παράγραφος 4 του Ν 4313/2014 από τούδε όποιο δρομολόγιο δεν πραγματοποιείται σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα δρομολόγησης του ΣΑΣΘ εγώ προσωπικά θα καλώ επί τόπου την Άμεση Δράση (100) για καταγραφή του συμβάντος και στην συνέχεια εφαρμογή των νομίμων ενεργειών ήτοι κατάθεση μήνυσης κατά του σταθμάρχη και του υπεύθυνου του γραφείου κίνησης. Περιμένω απάντηση επί των αναφερόμενων και εφαρμογή του εγκεκριμένου προγράμματος δρομολόγησης.

Κουφάλια 28 – 1 -2016

Ο Αναφέρων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

1.Υπουργειο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Αναστάσεως 2 και τσιγάντε 15669 Παπάγος Αθηνα

2.Συμβουλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσ/νίκης Γεωργικής Σχολής 65 ΤΚ 57001 Πυλαία Θεσσαλονίκη

3.Κον Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσ/νίκης Θεσσαλονίκη

4.Κο Δήμαρχο Χαλκηδόνας Θεσ/νίκης Ενταύθα

29 comments

 1. Ανώνυμος

  ( 81Β ) ΚΟΥΦΑΛΙΑ-ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-Κ.Τ.Ε.Λ. …ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΡΟΦΗ ΛΥΚΕΙΩΝ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ.ΣΤΑΜΑΤΑ 10 ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ-ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ- ΜΕ ΒΛΕΠΕΙ ΠΩΣ ΔΥΣΚΟΛΕΒΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ ΛΩΓΟ ΚΙΝΗΤΗΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 83% ΤΟΝ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΠΑΡ`ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΠΑΛΙ.
  ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ Κ.Τ.Ε.Λ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΙΔΙΟΤΙΚΑ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ,ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑΣ & ΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ-ΣΧΕΤΙΚΑ ΨΗΛΟ,ΦΩΡΤΟΜΕΝΟ ΜΑΓΚΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΟΔΗΓΟ-ΑΝ ΚΑΙ ΑΠ`ΟΤΙ ΑΚΟΥΩ ΔΕΝ ΒΓΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Η ΤΑΛΑΙΠΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΑΙΧΗΖΕΤΑΙ.
  ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΛΕΩΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΕΙΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΕΝΑΣ ( Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ) ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΙΖΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.-

 2. Καλημέρα σε όλους θα ήθελα να ρωτήσω βγήκε κάποιο αποτέλεσμα απο όλο αυτο ;; Διορθώθηκε η κατάσταση;;

 3. Tην γραμμή του Ακροποταμου την έχει πάρει κανείς?αμφιβάλλω αφού ΠΟΤΕ δν έχει λεωφορείο αν είσαι τυχερός κ πάρεις από Βαθύλακο για θεσ/νίκη καταρχήν θα περιμένεις στην στάση τουλάχιστον 45 λεπτά να έρθει από ακροποταμο άδειο μια απόσταση το πολύ 15 λεπτών θα είναι θάλαμος αερίων από τα τζαμια δν βλέπεις έξω σε όλες τις θέσεις παγωνεις γιατί οι πόρτες είναι μισό κλειστές κ τελευταία θέση γαλαρια γίνεσαι ψητός τώρα αν θες να γυρίσεις μεσημέρι από θεσ/νίκη ξεχνα το γιατί από τις 12:50 έχει μετά 3:20

 4. ΔΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΞΕΡΟΘΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ Κ ΑΥΤΟΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ Κ ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΝ…..

 5. ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ..!!!…το 81 είναι η πιο ταλαιπωρημένη γραμμή του ΟΑΣΘ….!!!!….καθυστερήσεις, αναβολές δρομολογίων λόγω βλάβης, παμπάλαια λεωφορεία και υπερφορτωμένα δρομολόγια….τόσο που μερικές φορές δε μπορούν ούτε οι πόρτες να κλείσουν…. Περιμένεις στη στάση και δε ξέρεις αν θα έρθει…..ίσως να έχει μείνει κάπου στη μέση του δρομολογίου…Ανεβαίνεις ( για θέση βεβαια, ούτε λόγος ) και κάνεις το σταυρό σου….δε ξέρεις πότε και αν θα φτάσεις στο προορισμό σου….!!!….Ηδη κάποια πήραν φωτιά…Ίσως περιμένουν να γίνει κάποιο μεγάλο ατύχημα για να διορθώσουν τη κατάσταση….άλλα τότε θα είναι αργά….Κι επειδή μ αρέσει να παίρνω λίγο και το μέρος της αρκούδας θα θελα μα πω οτι και οι οδηγοί δεν φταίνε…(υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις)….Πολλοί τα βάζουν με αυτούς….Είναι απλήρωτοι μεροκαματιάρηδες και ξέρουν και οι ίδιοι πολύ καλά τους κινδύνους που διατρέχουν οδηγώντας τέτοια οχήματα. Αν για μας αυτή η κατάσταση διαρκεί όσο ένα δρομολόγιο γι αυτούς διαρκεί οκτώ τουλάχιστον ώρες καθημερινώς….Ποιός δε θα θελε έναν τέλειο χώρο εργασίας…?.

 6. επισης μαζι με ολο αυτο το χαλι καθυστερησεις βρωμια μυρωδιες 100 ατομα μεσα μονο το αλατι μας ελειπε για παστωμα ξεκολησε ο σωληνας απ την οροφη που στηριζομουν κ χτυπουσε μεχρι το τελος του δρομολογιου ο οδηγος φυσικα ηρθε τ ειδε και δε γινοταν να το διορθωσει τριτοκοσμικες συνθηκες

 7. ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ……..ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ?

 8. Λυπαμαι πολυ αλλα πιο χαλια δεν γινεται. Πριν ενα μηνα περιπου καθημενη διαπιστωσα εκτος απο τα υπολοιπα που γραψατε, να κρεμεται πανω απο το κεφαλι μου ολοκληρο το ντουλαπι ετοιμο να πεσει και να με αφησει στον τοπο. Τραγικη η κατασταση αλλα δυστυχως κωφευουν ολοι για τους γνωστους και ευνοητους λογους απο τον πιο χαμηλο υπαλληλο μεχρι τον πιο υψηλοβαθμο. Αυτα………

 9. ενω εσεις γνωριζετε … κι γω κυριε μετακινουμε με τ αστικα

 10. Efoson den eisai mixanikos mhn les pragmata pou den ksereis…

 11. ουτε το παιζω εξυπνη .. ουτε μηχανικος ειμαι

 12. Gia pes mou efoson ksereis apo astika ti frena exoune ta astika k ti mixanh fwraei

 13. και να δουλευει εχω αδικο σ αυτο που λεω?? σεβαστει και η δικη σας γνωμη !!

 14. K mhn paizeis poly thn eksypnh mixanikos eisai ksereis k apo astika diladi xaxaxa to akousame k auto..fasolia den eixame revithia mas eirthan ase mas kyria mou plhne kanena piato k ase na kseroume kati parapanw mhn mperdeuese se pragmata pou den gnwreizhs emathe h kathe mia edw mesa na to paizh k mixanikos….sto telos tha mou peis oti ksereis k apo aeroplana

 15. Esy gia na meilas etsi malon o antras sou douleuei ston OASTH…

 16. Λετε ο οδηγος να μην θελει να βγαλει το δρομολογιο του συμφωνα με το χρονοδιαγραμμα του..χωρις προβληματα ε??Εχετε αναρωτηθει ποτε αν τα συγκεκριμενα αστικα προλαβαινουν να κρυωσουν οι μηχανες τους για την αυριανη επομενη βαρδια?? Να τα λεμε κι αυτα..!! Και οσο για το αστικο “θαλαμο αεριων ” οι επιβατες ειναι μεσα 20΄ ή αντε μια 1ωρα…ο ερμος οδηγος που κανει 12ωρο τι να πει ??

  • Δεν κατηγόρησε κανείς τους οδηγούς, στην κατάσταση των συγκεκριμένων οχημάτων αναφέρθηκα.Αντιθέτως αναρωτήθηκα πώς ανέχεται αυτή την έντονη μυρωδιά ο οδηγός τόσες ώρες. Εγώ προσωπικά ανησύχησα για την υγεία μου τόσο τη δική μου όσο και των 2 παιδιών μου γιατί πραγματικά δεν ήξερα τι ήταν αυτό που εισπνέουμε τόση ώρα

  • εχετε δικιο δεν αντιλεγω …

 17. Το πρόβλημα είναι κοινό για όλους μας.Παρακαλώ να συνεχίσουμε με ηρεμία

 18. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.Οι οδηγοί είναι απλοί υπάλληλοι που εκτελούν εντολές.Άλλοι φταίνε γι αυτό τα χάλι .

 19. Maria Voulgaridou to idio ysxeih se ola ta astika dystixos k den kanoun tipota k oxi mono auto den erxonte sthn wra tous den exoune astika k ta perissotera argoun polles fwres mas afeise ston dromo to astiko paradigma prin 2 wres den ypeirxe astiko sta ktel ton 1 k eirthe meta ton 2..einai tragiko auto pou ginete

 20. Επίσης μυρίζουν πολύ άσχημα. Έχει κανείς την εντύπωση ότι τα καυσαέρια της εξάτμισης καταλήγουν στο εσωτερικό του οχήματος. Όλοι οι επιβάτες είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κασκόλ ή ότι άλλο είχαν προκειμένου να μην εισπνέουν αυτή την έντονη μυρωδιά. Μετά από μια ώρα όταν κατεβήκαμε επιτέλους από το λεωφορείο “θάλαμο αερίων” είχαμε πονοκέφαλο!!!!

 21. Οπως…και σε πολλες αλλες γραμμες!!!!! πχ το 91 Η του Λαγκαδα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *