Αναγνώστης: “Φαίνεται ότι η αριστερά αδυνατεί να ακούσει τα μηνύματα της κοινωνίας”-Σχόλιο για το άρθρο :Αρχαιολογικόν σπήλαιον-φυλάκιον Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα το άρθρο που παρουσιάζεται στην σελίδα σας http://e-koufalia.gr/tou-panou-markidiarcheologikon-spileon-filakion-megalou-alexandrou/ .

Έκπληξη μιας και μόλις πριν από λίγες ημέρες ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων από το γεγονός ότι ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να αναμοχλεύσει πολιτικά πάθη του παρελθόντος, από την πιο σκοτεινή περίοδο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας – αυτή του εμφυλίου, για να εξυπηρετήσει στενά κομματικούς και προπαγανδιστικούς σκοπούς, προκαλώντας την κατακραυγή πολιτών κάθε πολιτικής απόχρωσης. Έκπληξη λοιπόν για το παραπάνω άρθρο.

Φαίνεται ότι η αριστερά αδυνατεί να ακούσει τα μηνύματα της κοινωνίας. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω η κοινωνική κατακραυγή. Θα περίμενε κανείς οι αποδοκιμασίες των προηγούμενων ημερών να λειτουργήσουν αποτρεπτικά σε ανάλογου περιεχομένου πονήματα. Έστω να προβληματίσουν για την “επιπολαιότητα” με την οποία κάποιοι επιλέγουν να ασχολούνται με θέματα που στιγμάτισαν την ελληνική κοινωνία, ενώ θα έπρεπε αυτά να έχουν επιστημονικό και ιστορικό ενδιαφέρον σήμερα, αν μη τι άλλο προς αποφυγή αντίστοιχων λαθών.
Προφανώς όμως ακόμα και τώρα, στις κρίσιμες αυτές στιγμές που ζούμε, υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν να επενδύουν στην διχόνοια. Ονειρεύονται έναν τέταρτο γύρο άραγε;

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται λέει ο λαός.

Δεν έχω σκοπό να αντιπαραβάλλω ιστορικά επιχειρήματα. Οι κομματικές μπροσούρες δεν αξίζουν απαντήσεων σε κάθε περίπτωση. Ωστόσο είναι αδύνατο να μην σχολιάσω τη δημοσίευση, δεδομένης της χρονικής συγκυρίας με τα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν τον γραμματέα-ράπερ.
Ευχαριστώ για την προσοχή.

2 comments

  1. Aris Alopoudis
    28/01/2016 at 22:19Edit
    Με μεγάλη έκπληξη, διάβασα για την μεγάλη έκπληξη, με την οποία ο/η χρήστης NMDrrM (δεν μας αποκαλύπτει όνομα ή φύλλο, γιατί άραγε; ντρέπεται να υπερασπιστεί τις απόψεις του;) με την οποία διάβασε το άρθρο http://e-koufalia.gr/tou-panou-markidiarcheologikon-spileon-filakion-megalou-alexandrou/. Μιλάει για αναμόχλευση πολιτικών παθών του παρελθόντος, για εξυπηρέτηση κομματικών και προπαγανδιστικών σκοπών, για την αριστερά που αδυνατεί να ακούσει τα μηνύματα της κοινωνίας και άλλα εύηχα και συναινετικά… Δεν διάβασα όμως πουθενά στο άρθρο να παρακινεί ο αρθρογράφος τους αναγνώστες να πάρουν τα όπλα και να αυτοδικήσουν, ούτε μίλησε πουθενά για ψυχές που ζητούν δικαίωση. Δεν είδα πουθενά πρόθεση για εμφύλιο, εκδίκηση και αλληλοσπαραγμό. Μίλησε μόνο (και ούτε καν μίλησε, άφησε να βγει από την ανάγνωση του άρθρου) ότι γίνεται μία προσπάθεια απόκρυψης,παραποίησης και διαστρέβλωσης της ιστορίας, για να ξεχάσουν οι παλιοί και να μην μάθουν οι νεώτεροι. Πως να το κάνουμε όμως; Η αριστερά πολέμησε, μάτωσε και θυσιάστηκε για την Ελλάδα και παρόλα αυτά κατηγορήθηκε και κυνηγήθηκε για προδοσία και για εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων. Έχουμε υποχρέωση, ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες, να θυμόμαστε και να μιλάμε στους νεότερους, για το ποιος θυσιάστηκε για αυτήν τη χώρα και ποιος την καπηλεύτηκε. Ποιος ήταν μαζί με τον λαό και ποιος απέναντι από τον λαό. Πρέπει να λέμε τα ιστορικά γεγονότα όπως έγιναν και όχι όπως προσπαθούν να μας τα παρουσιάσουν. Γιατί ο λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη εάν στενοχώρησα κάποιους.

  2. Η ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΦΑΝΤΑΣΙΟΝΩΤΑΝ ΠΆΝΤΑ ΑΝΆΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΆΝΔΑ ΤΗΣ..
    .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *