Του Β.Ταρταμπούκα: Η 2η Άλωση και ο διεθνής αντίκτυπος

Η 2η Άλωση και ο διεθνής αντίκτυπος.

Γράφει ο Βασίλης Ταρταμπούκας

Προχθές γίναμε μάρτυρες και ταυτόχρονα  ιστορικά θύματα, ενός γεγονότος παγκόσμιου βεληνεκούς. Ο πρόεδρος της Τουρκίας σε μια προσπάθεια να καλύψει την ματαιοδοξία του με ένα προεδρικό διάταγμα το οποίο προέκυψε αστραπιαία μετά την απόφαση του Τούρκικου Συμβουλίου της Επικρατείας, μετέτρεψε την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Εργαλειοποίησε  ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, προστατευόμενο από την Unesco από το 1934 σε μια προσπάθεια να επιβληθεί των Ορθόδοξων Χωρών της Ευρώπης αλλά και του μεγάλου του αντιπάλου, την Ρωσία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θέλει να γίνει Κεμάλ στη θέση του Κεμάλ ως ένας μεγάλος ηγεμόνας που θέλει να θεωρείται και το καταφέρνει, τουλάχιστον εγχώρια, διότι όπως φαίνεται η διεθνής κατακραυγή που έχει ακολουθήσει αυτή του την απόφαση ήταν άμεση και ισχυρή.

Το θετικό που μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτήν την κατάσταση είναι η θέση ισχύος που δίνεται στη χώρα μας, καθώς δεν χρειάζεται στις όποιες συνομιλίες να ασκεί πιέσεις αφού ο κλοιός στενεύει από παντού για τον Ερντογάν. Με ισχυρή διπλωματία και έναν άτυπο «πολιτισμικό πόλεμο» μπορούμε να φέρουμε τον Ερντογάν στο σημείο που θέλουμε. Ποιο είναι αυτό; Να καταφέρουμε να αποκτήσουμε τα κεκτημένα μας, όλα αυτά που η Τουρκία διαχρονικά καπηλεύεται ως δικά της. Είτε γεωστρατηγικά, είτε ιστορικά στοιχεία, είτε γεωγραφικά. Η γαλλική κυβέρνηση έχει λάβει θέση επίσημα κατά της Τουρκίας. Ομοίως έχει τοποθετηθεί και το State Department. Ανώτατοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι απαιτούν το μπλοκάρισμα –εκ νέου- της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμοια παραδείγματα βλέπουμε και από άλλες χώρες.

Δυστυχώς όσον αφορά τα καθ’ ημάς  βλέπουμε τους γνωστούς Ανθ- να πανηγυρίζουν για αυτήν την κατάσταση. Είναι οι γνωστοί Ανθ-έλληνες ή οι ψευτοκουλτουριάρηδες Άθεοι ή καλύτερα Άντιχριστιανοί, διότι μόνο ο Χριστιανισμός τους πειράζει, οι επιλεκτικά ανιστόρητοι  που αναιρούν οτιδήποτε Ελληνικό. Δηλαδή για να το πούμε πιο απλά είναι υπέρ σε άλλη μια καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου που προβαίνει η Τουρκία, αλλά επικαλέστηκαν το Διεθνές Δίκαιο για τα σκηνοθετημένα γεγονότα των ΜΚΟ σε Έβρο σε Μόριες κ.λ.π.

Η Αγιά Σοφιά έχει ξέχωρη θέση στις καρδιές μας. Είναι ένα αέναο σύμβολο του μεγαλείου του Ελληνισμού αλλά και του Χριστιανισμού. Ανατριχιαστική η δήλωση της κ. Αρβελέρ «Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ, ούτε θα ρωτήσω για ποιο λόγο χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες», συμπληρώνοντας πως «σήμερα έγινε η πραγματική άλωση της Πόλης».

Ουκ εάλω η βασιλεύουσα ψυχή των Ελλήνων.

Ταρταμπούκας Βασίλειος

Τομεάρχης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *