5 συμβουλές για να αντέξει περισσότερο ο καναπές σας

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες για να κάνετε τα έπιπλά σας να κρατήσουν περισσότερο. Ο καναπές μαζί με άλλα βασικά κομμάτια όπως τα κρεβάτια, τα τραπέζια και οι καρέκλες, βρίσκονται σε κάθε σπίτι, για να εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες και να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη. Το κόστος αγοράς ενός καναπέ είναι μεγάλο και έτσι δεν είναι εύκολο να τους αλλάζετε συχνά. Εκτός από το πρέπει να είναι λειτουργικοί και ποιοτικοί, πρέπει κι εσείς να παρέχετε στον καναπέ σας τη στοιχειώδη φροντίδα.

 

  1. Αποφασίστε τη χρήση του

Ο καναπές είναι ένα κεντρικό έπιπλο που καθορίζει τη διακόσμηση στο υπόλοιπο καθιστικό. Σκεφτείτε την καθημερινότητά σας και δείτε αν χρειάζεστε έναν ή περισσότερους, ανάλογα με το πόσοι μένετε στο σπίτι και αν έχετε συχνά καλεσμένους. Αν μένετε σε μικρό σπίτι, ή το υπνοδωμάτιό σας έχει λίγα τετραγωνικά, ίσως να σας βολέψει ένας καναπές ο οποίος γίνεται και κρεβάτι, για την απόλυτη εξοικονόμηση χώρου. Για περισσότερη αισθητική, οι καναπές γωνία θα δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο και στη μέση μπορείτε να βάλετε και το τραπεζάκι. Διθέσιος ή τριθέσιος, με μπράτσα ή χωρίς, πρέπει να είναι ένα έπιπλο που θα περνάτε τον ελεύθερό σας χρόνο και πρέπει να νιώθετε άνετα σε αυτό.

 

  1. Προστατεύστε τα μπράτσα του καναπέ

Μην κάθεστε στις άκρες του καναπέ γιατί ακόμη κι αν είναι δύσκολο να σπάσουν, ίσως αρχίσουν να τρίζουν ή να φύγουν από τη θέση τους. Με μερικά μαξιλάρια στα σημεία αυτά, ίσως αποφύγετε να πέσουν λεκέδες, τρίχες ή να προκληθούν γρατζουνιές.

 

  1. Κρατήστε τον μακριά από τον ήλιο

Αποφύγετε να τοποθετήσετε τον καναπέ σε σημείο που το βλέπει ο ήλιος αλλά και κοντά σε θερμαντικό σώμα γιατί το ύφασμα θα χάσει το χρώμα του και θα ξεθωριάσει. Αν όμως δεν έχετε άλλη λύση, προτιμήστε έναν δερμάτινο που είναι ανθεκτικός στον ήλιο.

 

  1. Επαγγελματικός καθαρισμός

Όπως και το στρώμα του κρεβατιού, έτσι και ο καναπές θέλει ειδική φροντίδα. Μην περιμένετε να πέσει κάποιο υγρό ή να δημιουργηθεί άλλος λεκές για να ασχοληθείτε με τον καθαρισμό του. Υπάρχουν ειδικά απορρυπαντικά, ατμοκαθαριστές αλλά και επαγγελματικά συνεργεία που αναλαμβάνουν να έρθουν στο σπίτι σας και να του κάνουν βιολογικό καθαρισμό. Αν τα καλύμματα του καναπέ μπορούν να αφαιρεθούν και είναι πλενόμενα, μην αμελείτε το πλύσιμό τους τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, πάντα με προσοχή στο χρώμα και το ύφασμά τους. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευθείτε τις οδηγίες που έχει για τον καθαρισμό ώστε να μη βρεθείτε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

  1. Καλύψτε τον

Είτε επιλέξετε ριχτάρι είτε προστατευτικά για τον καναπέ που τον ντύνουν ολόκληρο, θα έχετε μεγάλο όφελος, γιατί θα τον προστατεύσουν από τις πιθανές φθορές που αναφέρθηκαν παραπάνω, όπως λεκέδες, σκόνη και γρατζουνιές. Επίσης, σας δίνουν τη διακοσμητική ελευθερία να αλλάξετε στυλ στο χώρο σας, αφού το ριχτάρι μπορεί να ταιριάξει με άλλα αντικείμενα στις ίδιες χρωματικές αποχρώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *