Ένα τραγούδι για τον ήλιο, έναν ηλιακό θερμοσίφωνα για το σπίτι μας

Ένα τραγούδι για τον ήλιο, έναν ηλιακό θερμοσίφωνα για το σπίτι μας

Όταν ένα φυσικό αντικείμενο γίνεται πρωταγωνιστής της τέχνης, τότε κάτι συμβαίνει με αυτό. Όταν η ποίηση του αφιερώνει τις καλύτερες στιγμές της, κάτι θέλει να μας πει. Όταν η μουσική του χαρίζει κάποιες από τις καλύτερες αρμονικές της εκφράσεις, κάτι μας ψιθυρίζει. Όταν η ζωγραφική εμπνέεται από αυτό και γεμίζει τις δημιουργίες της, κάτι θέλει να μας δείξει.
Όταν οι λαϊκές παραδόσεις το εξυμνούν και το τοποθετούν ψηλά στους φίλους και τους ευεργέτες του ανθρώπου, τότε δεν μπορεί να προσπερνάμε τη σοφία αιώνων, χωρίς τουλάχιστον να αναρωτηθούμε τι συμβαίνει.
Και τέλος πάντων, όταν όλα αυτά αφορούν κάτι που μας συντροφεύει καθημερινά σε όλη μας τη ζωή, τότε πρέπει να το πάρουμε στα σοβαρά.
Ο ήλιος λοιπόν, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της λαϊκής παράδοσης. Δίνει ζωή, δίνει ζεστασιά, ομορφαίνει το περιβάλλον μας, δημιουργεί εντυπωσιακές χρωματικές απεικονίσεις.
Και το πιο σημαντικό. Τροφοδοτεί καθημερινά τη ζωή στον πλανήτη μας και μας χαρίζει δώρα, πολύτιμα για την επιβίωση μας. Θερμότητα και μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας, μεταξύ άλλων. Και μας καλεί να τα χαρούμε και να τα αξιοποιήσουμε στη ζωή μας.
Και οι άνθρωποι σκέφτηκαν και βρήκαν τρόπους να συλλέγουν και να αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια προς όφελος τους. Κι ένας από αυτούς είναι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες.
Εξασφαλίζουν δωρεάν ζεστό νερό, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και μάλιστα άμεσα, τη στιγμή που το θέλετε και χωρίς αναμονές και μειώνουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
Ζούμε στην Ελλάδα, χώρα ευλογημένη από την ευεργετική ματιά του ήλιου. Με το ποσοστό ηλιοφάνειας που καταγράφεται σε ετήσια βάση, το κόστος αγοράς, εγκατάστασης και συντήρησης θα αποσβεσθεί σε ελάχιστα χρόνια, σε σχέση με τον χρόνο ζωής του συστήματος.
Τα οφέλη που μας παρέχουν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, είναι πολλαπλά περισσότερα από τις όποιες ενστάσεις μπορεί κανείς να προβάλει, που συνήθως έχουν να κάνουν με το οικονομικό μέρος της αγοράς και τοποθέτησης και όχι από αυτή καθαυτή τη χρήση τους. Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχει πληθώρα αξιόπιστων κατασκευαστών μεταξύ των οποίων συμπεριλαβάνεται και η δική μας εταιρεία Αγγελόπουλος.
Από εκεί και ύστερα, μένει η επιλογή του κατάλληλου συστήματος. Βασικά του κατάλληλου προμηθευτή και ύστερα του συστήματος, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες που έχει το κάθε νοικοκυριό, σε ότι αφορά την καθημερινή κατανάλωση του ζεστού νερού.
Θα πρέπει ακόμη να ληφθούν υπόψη οι  ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής στην οποία βρίσκεται το ακίνητο και πιθανοί τεχνικοί ή κατασκευαστικοί περιορισμοί που έχουν να κάνουν με την σκεπή του ακινήτου.
Το σίγουρο είναι ότι ζούμε σε συνθήκες άφθονης ηλιακής ενέργειας, που μας παρέχεται απλόχερα, το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου. Και είναι ανάγκη πια να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο προς όφελος όλων μας.
Διαβάστε περισσότερα:  https://www.agelopoulos.gr/iliakoi-thermosifones.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *