Έπιπλα Κουζίνας: Όχι μόνο για το σπίτι αλλά και για το γραφείο!

Έπιπλα Κουζίνας: Όχι μόνο για το σπίτι αλλά και για το γραφείο!

Αδιαμφισβήτητα, ο πιο πολυσύχναστος χώρος σε κάθε σπίτι είναι η κουζίνα! Είναι ο χώρος όπου η οικογένεια θα ανταλλάξει τα νέα της ημέρας κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού, ο χώρος στον οποίο θα συγκεντρωθεί η παρέα για ένα δείπνο αλλά και το ιδανικό μέρος για… τις νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο!
Ποια έπιπλα είναι ιδανικά για την κουζίνα του σπιτιού;
Η επίπλωση που θα «ντύσει» ιδανικά την κουζίνα του σπιτιού μας εξαρτάται από τις διαστάσεις του χώρου. Υπάρχουν μεγάλες αλλά και μικρές κουζίνες• όλες όμως πρέπει να υπακούν σε έναν κανόνα: Να συνδυάζουν τη λειτουργικότητα με την υψηλή αισθητική! Οι νέες τάσεις επιτάσσουν minimal σχεδιασμό με λιτές γραμμές και επίπεδες επιφάνειες οι οποίες μένουν ακάλυπτες δίνοντας προοπτική και βάθος στον χώρο.
Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές για τα έπιπλα κουζίνας που θα χρειαστείτε πριν αρχίσετε το εντατικό τρέξιμο σε εκθέσεις και κατασκευαστές!
Ντουλάπια κουζίνας
Το σύγχρονο design στα ντουλάπια της κουζίνας θέλει έξυπνους μηχανισμούς που προσφέρουν εργονομία και κάνουν την κουζίνα ακόμα περισσότερο λειτουργική. Μεγάλα ντουλάπια που φτάνουν μέχρι την οροφή αξιοποιούν κάθε εκατοστό του τοίχου με αποτέλεσμα να χαρίζουν έξτρα αποθηκευτικό χώρο. Παράλληλα όμως «ξεγελούν» το μάτι εφόσον δίνουν ύψος και φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος!
Ράφια κουζίνας
Τα ράφια είναι απολύτως πρακτικά καθώς βοηθούν στην καλή οργάνωση της κουζίνας μας. Όλα τα σκεύη που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή! Ακόμη, αποτελούν και μία διακοσμητική άποψη καθώς συνδυάζουν στοιχεία retro-vintage αισθητικής. Τοποθετήστε πάνω τους κουζινικά σκεύη, πιάτα, βαζάκια με γλυκά και μεταμορφώστε την κουζίνα σας!
Μήπως να σκεφτούμε και την κουζίνα στον εργασιακό μας χώρο;
Εκτός όμως από την κουζίνα που είναι όντως το κυριότερο «σημείο» σε κάθε σπίτι, υπάρχει και μία άλλη κουζίνα που μας φιλοξενεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και η οποία αντιμετωπίζεται συχνά σαν ένας παραμελημένος χώρος! Και φυσικά ο λόγος γίνεται για την κουζίνα στον χώρο της εργασίας μας.
Εάν σας προβληματίζει το γεγονός ότι η κουζίνα στο γραφείο είναι ένας μικρός χώρος, υπάρχουν λύσεις επίπλων για γραφείο τόσο για μια πρακτική διαρρύθμιση όσο και για ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.
Εξοικονόμηση χώρου
Το βασικότερο στοιχείο για το οποίο πρέπει να φροντίσετε είναι τα έπιπλα που θα επιλέξετε να εξοικονομούν χώρο και να παρέχουν λειτουργικές λύσεις για την καλύτερη τοποθέτηση και αποθήκευση όλων των απαραίτητων αντικειμένων που χρειάζεστε σε καθημερινή βάση. Επενδύστε σε έπιπλα κουζίνας με συρόμενους μηχανισμούς στα ντουλάπια, κρεμάστε ραφάκια και ελευθερώστε τους μικρούς πάγκους με διακοσμητικά που χρησιμοποιούνται σαν πρωτότυποι αποθηκευτικοί χώροι! Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να βρίσκετε εύκολα τα αντικείμενα που χρειάζεστε και να φτιάχνετε τον καφέ σας ή ετοιμάζετε το γεύμα σας!
Μικρή κουζίνα αλλά με στυλ
Φροντίστε αυτό το μικρό «κουζινάκι» στο γραφείο σας να είναι αισθητικά ωραίο και να αντιπροσωπεύει το δικό σας γούστο. Προτιμήστε έντονα χρώματα στα ντουλάπια που θα χαρίσουν μία μοντέρνα πινελιά και ίσως περισσότερο «εκκεντρικό» χαρακτήρα. Επιλέξτε όμορφα διακοσμητικά και δημιουργήστε έναν φιλικό χώρο που θα μπορείτε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε ένα μικρό σνακ!
Συμβουλευτείτε τους ειδικούς!
Εάν όμως η διαρρύθμιση της κουζίνας σας φαντάζει ένα δύσκολο εγχείρημα, που απαιτεί πολύ χρόνο και «αφοσίωση», τότε μη διστάσετε να συμβουλευτείτε έμπειρους διακοσμητές μεγάλων εταιριών παραγωγής επίπλου όπως η εταιρεία Θεοδωρίδη και να συζητήσετε μαζί τους για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του χώρου σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *