Εξοικονομήστε χρήματα με μια φθηνή εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος

Εξοικονομήστε χρήματα με μια φθηνή εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος

Οι καταναλωτές αναζητούν πάντα τρόπους μείωσης των μηνιαίων λογαριασμών τους, ιδιαίτερα των εξόδων βασικών αγαθών, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε τα έξοδά του μηνιαίου λογαριασμού ρεύματος είναι να εξετάσετε τον ενδεχόμενο να κάνετε αλλαγή παρόχου ρεύματος. Ωστόσο δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά με μια τέτοια απόφαση. Αλλάζω ρεύμα, ποια εταιρεία είναι η καλύτερη;
Με τόσες επιλογές για να διαλέξετε, μπορείτε να βρείτε μια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας που έχει χαμηλότερες τιμές, γεγονός που μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Πριν ξεκινήσετε να ψάχνετε για μια φθηνή εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, θα χρειαστεί να έχετε ένα αντίγραφο του λογαριασμού σας, ώστε να μπορείτε να εξετάσετε την τιμή στο ρεύμα. Φθηνό ρεύμα έχεις όταν στην σύγκριση τιμών η kWh είναι αυτή που πρέπει αρχικά να κάνετε ώστε να δείτε ποια εταιρεία είναι οικονομικά πιο αποδοτική.

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μετριέται σε κιλοβατώρες. Οι τιμές καθορίζονται ανά κιλοβατώρα (kWh). Πολλαπλασιάστε τη μηνιαία χρήση με την τιμή kWh για να δείτε το βασικό κόστος της ηλεκτρικής σας ενέργειας σε ένα μήνα. Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να ισχύουν άλλες χρεώσεις στον λογαριασμό σας. Όταν εξετάζετε τις τιμές, θα πρέπει να μπορείτε να συγκρίνετε όμοια πράγματα. Μην σας ξεγελούν τα ψιλά γράμματα. Πολλές φορές μια εταιρεία προσφέρει τιμές που φαίνονται χαμηλότερες αλλά μπορεί να έχουν κάποιες κρυφές χρεώσεις που πρέπει να γνωρίζετε.

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να προσφερθεί τιμολόγηση. Πριν μεταβείτε σε μια φθηνή εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, είναι καλύτερο να αναθεωρήσετε αυτά τα σχέδια. Ένα πρόγραμμα σταθερής χρέωσης προσφέρει τιμές ανά κιλοβατώρα που δεν θα αλλάξουν κατά τη διάρκεια της σύμβασης. Ένα πρόγραμμα μεταβλητού επιτοκίου παρέχει τιμές που μπορεί να αυξηθούν ή να μειωθούν, ανάλογα με τις τρέχουσες τιμές. Το να επιλέξετε ένα πρόγραμμα μεταβλητού επιτοκίου θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει χρήματα βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να σας κοστίσει περισσότερο.

Όταν εξετάζετε τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, μην ξεγελιέστε από συνδυασμένες ή αποδεσμευμένες υπηρεσίες. Εκ πρώτης όψεως, οι υπηρεσίες αυτές μπορεί να φαίνονται πολύ ελκυστικές επειδή οι τιμές φαίνονται αρκετά χαμηλές. Ωστόσο, μόλις προσθέσετε τις διάφορες υπηρεσίες που απαιτούνται, οι τιμές θα μπορούσαν να καταλήξουν να είναι πολύ παραπάνω από μια ομαδοποιημένη τιμή. Μια ακριβή εταιρεία θα μπορούσε να μοιάζει με μια φθηνή εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, αν δεν εξετάσετε περαιτέρω τις τιμές. Θα πρέπει να εξετάσετε όχι μόνο τις τιμές, αλλά και τις χρεώσεις υπηρεσιών.

Υπάρχουν διάφορες πρόσθετες χρεώσεις υπηρεσιών που θα μπορούσαν να προστεθούν στον λογαριασμό σας. Η αλλαγή ονόματος ΔΕΗ δεν είναι και πολύ εύκολη. Αυτές περιλαμβάνουν πράγματα όπως χρέωση μετρητή, χρέωση εξυπηρέτησης πελατών και τέλη σύνδεσης. Επιπλέον, ενδέχεται να χρεωθείτε επιπλέον για την πραγματοποίηση πληρωμών μέσω τηλεφώνου ή για το αίτημα λογαριασμού σε εκτυπωμένη μορφή αντί για έναν λογαριασμό που παρέχεται μέσω διαδίκτυο. Δείτε τις διάφορες πρόσθετες χρεώσεις, ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε τον συνολικό μηνιαίο λογαριασμό σας μεταξύ παρόχων.