Ημερολόγιο. Η λειτουργία του και η αποτελεσματικότητα του.

Ημερολόγιο. Η λειτουργία του και η αποτελεσματικότητα του.

Η διαδικασία της καταγραφής των σκέψεων μας σε ένα βιβλιαράκι είναι πολύ σημαντική για τον εσωτερικό μας κόσμο.

Ιδανικά, είναι πολύ βολικό και βοηθητικό να ασχολούμαστε με ένα προσωπικό ημερολόγιο ή  Ημερολόγιο. Η λειτουργία του και η αποτελεσματικότητα του.

Η διαδικασία της καταγραφής των σκέψεων μας σε ένα βιβλιαράκι είναι πολύ σημαντική για τον εσωτερικό μας κόσμο.

Ιδανικά, είναι πολύ βολικό και βοηθητικό να ασχολούμαστε με ένα προσωπικό ημερολόγιο ή σημειωματάριο το βράδυ, πριν κοιμηθούμε. Κάτι τέτοιες μικρές “ιεροτελεστίες” βοηθούν σε εξαιρετικό βαθμό το μυαλό μας να αποσυνδεθεί από τον έξω κόσμο (και από τον ιντερνετικό κόσμο) και να ρυθμίσουμε εμείς οι ίδιοι το βιολογικό μας ρολόι ώστε να συνηθίσει σε ένα πιο σταθερό και υγιές πρόγραμμα ύπνου.

– Το ημερολόγιο αδειάζει το μυαλό.Ένα πράγμα το οποίο μπορεί επίσης να μας βοηθήσει είναι να φτιάχνουμε μια μικρή λίστα με πράγματα τα οποία θέλουμε να πραγματοποιήσουμε την επόμενη μέρα. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται ως κάτι το οποίο θα μπορούσε να εντείνει το στρες, στην πραγματικότητα καθησυχάζει και ηρεμεί το μυαλό καθώς μας δίνει καλύτερο έλεγχο της κατάστασης. Ψάξτε και βρείτε ένα σημειωματάριο ή μια ατζέντα που σας αρέσει, κρατήστε το ασφαλές και περιποιημένο και αφιερώστε λίγη ώρα για να καταγράφετε όσα σας απασχολούν και τους στόχους σας. Το σημαντικό είναι ότι την ώρα που θα είστε αφοσιωμένοι στο τετράδιο και θα καταγράφετε τις σκέψεις σας, θα είναι και η ώρα που θα φροντίζετε εσάς και θα ασχολείστε με τον εαυτό σας, χωρίς να επηρεάζεστε από εξωτερικούς παράγοντες και άλλες σκέψεις.

– Ξεκάθαρη σκέψη. Πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυσκολίες, προβλήματα ή διλήμματα, και μπορεί εκείνη τη χρονική στιγμή να μην έχουμε κάποιον να τα εκμυστηρευθούμε. εκείνες είναι οι στιγμές που ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο ή ένα σημειωματάριο μπορεί να μας βοηθήσει. Η καταγραφή του προβλήματος και στη συνέχεια η αναλυτική παρουσίαση του πολλές φορές από μόνη της μας βοηθάει στην εύρεση λύσεων. Όσο πιο ξεκάθαρη είναι η σκέψη μας για ένα πρόβλημα ή ένα διλημμα, τόσο πιο εύκολο είναι να βρούμε λύση σε αυτό.

– αυτογνωσία. Με το να γράφεις καθημερινά τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου, αργότερα όταν θα γυρνάς πίσω για να δεις το πως έγραφες κάποτε, θα συνειδητοποιήσεις την πορεία σου, και το κατά πόσο έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης σου ή όχι. Το να καταγράφεις τον τρόπο που σκέφτεσαι είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο για να ανακαλύψεις τον ίδιο σου τον εαυτό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *