Οι εφαρμογές για το αυτοκίνητό σας που θα σας λύσουν τα χέρια

Πλέον που όλη η καθημερινότητά μας περιστρέφεται γύρω από την τεχνολογία, ήταν αδύνατο να μην επεκταθεί και στον τομέα των αυτοκινήτων, κάνοντας και εκεί πιο εύκολη τη ζωή μας. Υπάρχουν λοιπόν πολλές εφαρμογές σχετικά με το αυτοκίνητό μας τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό ή το tablet σας και να τις χρησιμοποιείτε όποτε τις χρειάζεστε – ίσως και καθημερινά. Ας δούμε οπότε τις πιο δημοφιλείς.

Μία πολύ πρακτική εφαρμογή  είναι αυτή που σας επιτρέπει να εντοπίσετε το αυτοκίνητό σας όταν δε θυμάστε πού το έχετε παρκάρει. Η συγκεκριμένη αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη όταν έχετε επισκεφθεί μία περιοχή την οποία δε γνωρίζετε, οπότε και δε χρειάζεται πλέον να βάζετε σημάδια ώστε να βρείτε το όχημά σας στην επιστροφή. Η εφαρμογή αυτή σας επιτρέπει να δείτε πόσο μακριά βρίσκεστε από το αυτοκίνητό σας, πόσα λεπτά έχετε ακόμα ώστε να φτάσετε σε αυτό, καθώς και την ώρα την οποία παρκάρατε. Οι εφαρμογές αυτού του τύπου δε μπορούν να εντοπίσουν το αυτοκίνητό σας εάν κλαπεί, αν όμως προσθέσετε πομπό θέσης, το κάνουν και αυτό.

Η πιο διαδεδομένη εφαρμογή στις ημέρες μας είναι σίγουρα οι χάρτες  της πόλης ή της περιοχής στην οποία βρίσκεστε. Είναι μακράν η πιο χρήσιμη εφαρμογή, καθώς σας παρέχει τη δυνατότητα να δείτε σε πόση ώρα θα φτάσετε στον προορισμό σας, τι θα συναντήσετε πηγαίνοντας προς αυτόν, ποιες διαδρομές μπορείτε να ακολουθήσετε, καθώς και να ακούτε ενώ οδηγείτε τις οδηγίες πλοήγησης στη γλώσσα σας.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, πολλές εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων έχουν πλέον τη δική τους εφαρμογή. Μέσω αυτής, μπορείτε να δείτε πού μπορείτε να επισκευάσετε το αυτοκίνητό σας, κάθε πότε χρειάζεται service και ποια εξαρτήματα ή ανταλλακτικά αυτοκινήτων θα χρειαστείτε, καθώς και γενικές πληροφορίες για το όχημά  σας.

Για όσους ασχολούνται πιο εκτεταμένα με το αυτοκίνητό τους, υπάρχει πλέον η εφαρμογή η οποία σας επιτρέπει μέσα από το smart phone σας να βλέπετε τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου σας. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές οι οποίες σας παρέχουν αυτή τη δυνατότητα και αυτό που απαιτείται είναι ένα Bluetooth και ένας αντάπτορας ώστε να συνδεθεί ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου σας με τον κινητό σας. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να λάβετε πληροφορίες για την κατάσταση του εγκεφάλου, για ενδεχόμενα προβλήματα που έχουν προκύψει, καθώς και σημαντικές πληροφορίες για τη λειτουργία του.

Μία τελευταία εφαρμογή την οποία θα αναφέρω, η οποία θα σας βοηθήσει πολύ, είναι αυτή η οποία αποτελεί ένα είδος ημερολογίου για το αυτοκίνητό σας. Καταχωρείτε σε αυτήν πότε κάνατε service, πότε αλλάξατε τα ελαστικά σας, πόσα χρήματα ξοδέψατε για καύσιμα και έτσι έχετε μία πολύ καλή εικόνα για την κατάσταση του αυτοκινήτου σας καθώς και για τα έξοδά του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *