Ότι πιό άσχημο μπορεί να σου συμβεί στο σπίτι: πλημμύρες και αποφράξεις !!!

Ότι πιό άσχημο μπορεί να σου συμβεί στο σπίτι: πλημμύρες και αποφράξεις !!!
Αν ρωτούσαμε οποιονδήποτε τι είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στο σπίτι του, μια από τις πρώτες απαντήσεις που θα παίρναμε θα αφορούσε σίγουρα το μπάνιο του. Όσο ενοχλητικό και αν είναι να μην έχει κανείς ηλεκτρικό ρεύμα, τίποτε δεν συγκρίνεται με την απουσία του νερού ή με ένα πλημμυρισμένο ή δύσοσμο μπάνιο το οποίο δεν μπορούμε να επισκεφτούμε για βασικές βιολογικές ανάγκες μας.
Τα αποφρακτικά προβλήματα του αποχετευτικού συστήματος πολύ συχνά οδηγούν σε τέτοιες καταστάσεις όπου το μπάνιο μας ουσιαστικά είναι άχρηστο και η διαβίωση στο διαμέρισμα πραγματικά δύσκολη. Ακόμη και αν εμείς κάνουμε ό,τι πρέπει για την καλή λειτουργία του αποχετευτικού μας, μπορεί η απρόσεκτη χρήση του από άλλους ενοίκους να μας επηρεάσει, αφού τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας είναι συγκοινωνούντα δοχεία.
Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε μια τέτοια δυσλειτουργία, τότε χωρίς χρονοτριβή καλούμε μια εταιρεία αποφράξεων, αν δεν έχουμε ήδη κάποια υπ’ όψιν μας. Μπορούμε να βρούμε το τηλέφωνό της είτε από τον Χρυσό Οδηγό είτε από το Διαδίκτυο, είτε ακόμη και από τον διαχειριστή μας, αφού πολλές φορές οι διαχειριστές έρχονται σε επαφή με τις εταιρείες αυτές για ευρύτερα θέματα που αφορούν την πολυκατοικία. Ειδικά στη διαδικτυακή αναζήτηση μπορούμε να ξεδιαλέξουμε τις επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά μας, για να έρθουν πιο γρήγορα.
Μόλις φτάσουν οι ειδικοί, τους περιγράφουμε σε αδρές γραμμές τι είδους πρόβλημα απόφραξης υπάρχει στο δίκτυο, αν διαπιστώσαμε διαρροή ή δυσοσμία, τη γενικότερη κατάσταση και την ηλικία του κτιρίου, ενώ ρωτάμε και αν μπορούμε να παραμείνουμε στο σπίτι, γιατί υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις όπου η δυσοσμία ή η τοξικότητα κάνουν αβίωτη τη ζωή χωρίς ειδικό εξοπλισμό.
Με το πέρας της εργασίας οι επαγγελματίες δίνουν συνήθως και ένα πιστοποιητικό για την παρέμβαση που έγινε, το οποίο ταυτόχρονα αποτελεί και εγγύηση για τυχόν υποτροπή, την οποία βέβαια δεν επιβαρύνεται ο πελάτης. Κάποιες εταιρείες μάλιστα δίνουν και οπτικό υλικό σε CD, όπου φαίνεται τι ακριβώς έγινε, πώς ήταν το προβληματικό σημείο και πώς είναι τώρα.
Οι εταιρείες αποφράξεων δίνουν πάντοτε απόδειξη για τις υπηρεσίες τους, ενώ προσέχουν πολύ το θέμα του κόστους, αφού συχνά απευθύνονται σε οικονομικά ασθενέστερους ανθρώπους που διαβιούν σε παλιές και κακοσυντηρημένες πολυκατοικίες με τα αντίστοιχα αποφρακτικά ζητήματα.
Βλέποντας μάλιστα την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετά κτίρια, εξαίρουν και τονίζουν τη σημασία των ελέγχων που πρέπει να γίνονται και προτείνουν την πραγματοποίηση τεχνικών ελέγχων και τακτικής συντήρησης των αγωγών, των φρεατίων και των δεξαμενών, αντί λογικού κόστους βεβαίως.
Τα καθήκοντά τους μάλιστα δεν περιορίζονται σε ελέγχους και επιδιορθώσεις, αλλά επεκτείνονται και σε άλλες εργασίες, όπως οι καθαρισμοί των χώρων της πολυκατοικίας, η μεταφορά νερού από τα φρεάτια και τις δεξαμενές, οι απαντλήσεις υδάτων (μια ανεκτίμητη εργασία όταν υπάρχει κακοκαιρία και πρέπει να απομακρυνθεί το νερό από πλημμυρισμένα σπίτια), ακόμα και ελαιοχρωματισμοί ή ανακαινίσεις σε συνεργασία με ειδικούς επαγγελματίες.
Όποια και αν είναι λοιπόν η ανάγκη σας, είτε είναι πιεστική είτε λιγότερο επιτακτική, δεν έχετε παρά να καλέσετε τους ειδικούς, για να λύσετε κάποιο πρόβλημα που εμφανίστηκε ξαφνικά ή για να προλάβετε από νωρίς μια εξέλιξη που σίγουρα κάποια στιγμή θα συμβεί.
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.apofraxeis4u.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *