Ποια λάθη θα πρέπει να αποφύγετε κατά τη διαδικασία κατασκευής ιστοσελίδων

Ποια λάθη θα πρέπει να αποφύγετε κατά τη διαδικασία κατασκευής ιστοσελίδων 

\Οι ιστοσελίδες αποτελούν πλέον ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια της κάθε επιχείρησης, μέσω του οποίου μπορούν να γνωστοποιήσουν και να αναδείξουν τη δουλειά τους. Για το λόγο αυτό πρέπει η κάθε ιστοσελίδα να αντικατοπτρίζει τα βασικά χαρακτηριστικά και τις αξίες της επιχείρησης, ενώ παράλληλα να είναι κατανοητή και εύκολη στη χρήση. Υπάρχουν κάποιες βασικές κινήσεις που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας όσων αφορά στην κατασκευή ιστοσελίδων, καθώς και κάποια πράγματα τα οποία καλό θα ήταν να αποφύγετε εάν επιθυμείτε η ιστοσελίδα σας να είναι επιτυχημένη.

Προκειμένου η ιστοσελίδα της επιχείρησής σας να έχει πετύχει το στόχο της δίνοντας στους επισκέπτες της όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται εύκολα, θα πρέπει να έχει καταστήσει εύκολη την πλοήγηση σε αυτή, έχοντας κουμπιά και links τα οποία είναι ευδιάκριτα ως τέτοια. Εάν ο επισκέπτης δυσκολεύεται να καταλάβει ότι τα συγκεκριμένα αποτελούν κουμπιά και links, αυτό καθιστά τη σελίδα όχι και τόσο πετυχημένη. Έχοντας μία λογική εικόνα θα πρέπει να κατασκευάσετε και το site της εταιρείας σας ώστε να είναι φιλική προς τους χρήστες της.

Παράλληλα, έχετε στο μυαλό σας ότι δε θα πρέπει να ‘φορτώνετε’ με πολλές πληροφορίες την αρχική σελίδα του site σας, καθώς ο επισκέπτης θα κουραστεί προσπαθώντας να βρει αυτό που θέλει και τελικά θα φύγει από τη σελίδα σας γρήγορα. Αφαιρέστε λοιπόν οποιεσδήποτε πληροφορίες και φωτογραφίες είναι περιττές και προσπαθήστε να έχετε στην αρχική σελίδα σας ό,τι είναι απαραίτητο.

Η αλληλεπίδραση είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα των επιτυχημένων ιστοσελίδων. Για αυτό και θα πρέπει απαραίτητα η ιστοσελίδα σας να διαθέτει πεδίο όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να συμπληρώσουν το email τους για την αποστολή newsletters από εσάς, να κάνουν share μία πληροφορία από τη σελίδα σας ή φυσικά να μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Εάν έχετε όλα τα παραπάνω σίγουρα είστε σε καλό δρόμο. Σίγουρα τα αναδυόμενα παράθυρα βέβαια δεν αποτελούν το καλύτερο είδος αλληλεπίδρασης, καθώς έχουν την ιδιότητα να γίνονται ενοχλητικά, για αυτό και καλύτερα να τα αποφύγετε.

Η ταχύτητα με την οποία θα περιηγηθεί ο κάθε επισκέπτης στην ιστοσελίδα σας, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας ώστε να παραμείνει σε αυτή. Για αυτό και προσπαθήστε να αποφύγετε να τη ‘γεμίσετε’ με πολλά γραφικά, καθώς αυτό θα πάρει περισσότερο χρόνο απ’ ότι συνηθίζεται ώστε να διαβάσουν τη σελίδα σας. Το αποτέλεσμα είναι να κουραστούν εύκολα και να φύγουν από τη σελίδα σας γρήγορα.

Μπορεί η μουσική να αποτελεί μία ευχάριστη νότα στην ιστοσελίδα σας, όμως καλό θα ήταν να μην ξεκινάει να παίζει κάθε φορά που κάποιος ανοίγει την αρχική της σελίδα. Καλό θα είναι να δώσετε την επιλογή στους επισκέπτες για το εάν θέλουν να ακούσουν τη μουσική σας και να πατήσουν οι ίδιοι το αντίστοιχο κουμπί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *