Πώς θα αλλάξετε την εικόνα του μικρού σας μπάνιου

Το μπάνιο του κάθε σπιτιού αποτελεί έναν σημαντικό χώρο του, καθώς σε αυτόν θα περάσετε ένα μέρος της ημέρας σας κατά τη διάρκεια της καθημερινής καθαριότητας και ετοιμασίας σας. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι το μπάνιο σας είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να χωράει άνετα όλα όσα χρειάζεστε. Ακόμα όμως και αν δεν είναι στο ακριβές μέγεθος που επιθυμείτε, υπάρχουν τρόποι να το κάνετε πολύ πιο άνετο δημιουργώντας χώρους αποθήκευσης. Η ανακαίνιση μπάνιου είναι ενδεχομένως ένας από αυτούς, μπορείτε όμως να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας παρακάτω και να αποφασίσετε έπειτα.

Ξεκινώντας από τον νιπτήρα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η θέση του είναι πολύ σημαντική για τη συνολική εικόνα του μπάνιου σας. Στα περισσότερα μοντέρνα σπίτια ο νιπτήρας συνηθίζεται να είναι πάνω σε κάποιο πάγκο. Τοποθετώντας τον νιπτήρα σας στον αέρα θα αφήσετε το χώρο ελεύθερο και ταυτόχρονα θα δημιουργήσετε χώρο για να ακουμπήσετε πάνω στον πάγκο όλα όσα χρειάζεστε.

Τα ράφια είναι μία ακόμα ιδέα που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε εάν ο χώρος σας δεν επαρκεί. Μπορείτε λοιπόν να τοποθετήσετε ένα ή περισσότερα ράφια σε όποιο σημείο του μπάνιου σας σας εξυπηρετεί, προκειμένου να έχετε πάντα πρόχειρα τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε. Ακόμα, εάν σας βολεύει και ο χώρος σας επαρκεί, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ράφι και μέσα στη ντουζιέρα σας,ώστε να έχετε άμεσα πρόσβαση στα προϊόντα περιποίησής σας.

Τα μικρά έπιπλα είναι και αυτά στη διάθεσή σας ώστε να σας βοηθήσουν να αποθηκεύσετε όλα όσα χρειάζεστε καθημερινά στο μπάνιο σας. Μία ραφιέρα, για παράδειγμα, είναι πολύ πρακτική και θα χωρέσει όλα όσα επιθυμείτε. Μπορείτε να την προμηθευτείτε στο αγαπημένο σας χρώμα ή να τη βάψετε, καθώς και στο σχέδιο που σας αρέσει.

Τοποθετώντας πάνω της και ένα βάζο με λουλούδια θα ανανεώσει το χώρο ευχάριστα.

Τα υλικά τα οποία θα τοποθετήσετε στους τοίχους του μπάνιου σας είναι επίσης σημαντικά για την εικόνα του. Εάν σας αρέσουν τα πλακάκια, μία πρωτότυπη επιλογή που έχετε είναι να τοποθετήσετε δύο διαφορετικά είδη τους, τα οποία θα διαχωρίζουν το χώρο του ντους από το υπόλοιπο μπάνιο. Μία ακόμα επιλογή που έχετε η οποία θα δείχνει μεγαλύτερο το μπάνιο σας είναι να τοποθετήσετε στους τοίχους του μία ταπετσαρία, κατά προτίμηση σε μία ανοιχτή απόχρωση.

Τα χρώματα παίζουν και αυτά ρόλο για την εικόνα του μπάνιου σας. Επιλέγοντας το λευκό χρώμα για τους τοίχους και τα έπιπλα του μπάνιου σας, πρόκειται να το δείξει αμέσως πιο φωτεινό, καθώς και μεγαλύτερο. Μπορείτε να ‘σπάσετε’ τη χρωματική μονοτονία τοποθετώντας αντικείμενα σε ένα έντονο χρώμα. Μία ακόμα ενδιαφέρουσα επιλογή που έχετε είναι να βάψετε τον ένα τοίχο του μπάνιου σας σε ένα πρωτότυπο και έντονο ενδεχομένως χρώμα, κρεμώντας από αυτόν παράλληλα μερικά όμορφα κάδρα.