Πώς να αλλάξω την παροχή ρεύματος και να πάω σε άλλο πάροχο

Πώς να αλλάξω την παροχή ρεύματος και να πάω σε άλλο πάροχο

 

Ο πιο προφανής λόγος για να αλλάξουμε πάροχο,  είναι επειδή δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το συμβόλαιο που πληρώνουμε μέχρι τώρα,  γιατί δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες μας, είτε επειδή αυτές έχουν αλλάξει, είτε ο οικονομικός προϋπολογισμός του σπιτιού μειώθηκε και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Βέβαια με τις σημερινές αυξήσεις στα καύσιμα και στο φυσικό αέριο η κιλοβατώρα έχει εκτοξευθεί εδώ και δύο χρόνια, κάτι που έχει οδηγήσει πολλούς να αλλάξουν πάροχο χωρίς να το ψάξουν ιδιαίτερα.

 

Μπορούμε να αλλάξουμε πάροχο αν έχουμε αφήσει κάποιο υπόλοιπο στον παλιο; Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν καλό, να εξοφλήσουμε ότι υπόλοιπο υπήρχε στον παλιό μας πάροχο, πριν πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε εταιρεία.  Είναι κάτι βέβαια που θα μας ρωτήσουν, πριν υπογράψουμε κάποιο συμβόλαιο. Επίσης θα πρέπει να προσέξουμε αν υπάρχει κάποια ρήτρα επιβάρυνσης, για την αλλαγή ρεύματος που θέλουμε να κάνουμε. Πολλές εταιρείες χρεώνουν τους καταναλωτές τους αν προχωρήσουν σε πρόωρη αποχώρησε από το συμβόλαιο.

 

Ένας εύκολος τρόπος να αλλάξετε πάροχο, είναι να συμπληρώσετε την κατάλληλη φόρμα που σας δίνει ο καινούργιος πάροχος, μέσα από την ιστοσελίδα του με τα στοιχεία σας, προσθέτοντας παράλληλα και την τρέχουσα Κατανάλωση ρεύματος. Μετά απο την αποστολή της αίτησης, η εταιρεία θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας εξηγήσει την υπόλοιπη διαδικασία.

 

Προσπαθήστε να πάρετε ή να στείλετε αίτηση σε πολλούς παρόχους και όχι μόνο σε έναν, για να πάρετε πιο πολλές προσφορές και να  ενημερωθείτε για όλα τα οικονομικά πακέτα που υπάρχουν στην αγορά. Εφόσον καταλήξετε σε κάποιο συμβόλαιο μπορείτε να στείλετε τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, για να προχωρήσετε στην υπογραφή του συμβολαίου, το οποίο θα σας σταλεί ηλεκτρονικά για να το υπογράψετε. Όλη η διαδικασία γίνεται πολύ σύντομα σε ελάχιστες μέρες, ηλεκτρονικά χωρίς να κουραστείτε ή να χρειάζεται να πάτε στα γραφεία της εκάστοτε εταιρείας.

 

Με την αλλαγή του συμβολαίου, δεν θα καταλάβετε αμέσως κάποια διαφορά στις χρεώσεις, όπως επίσης για μεγάλες παροχές που έχουν εταιρείες,  θα πρέπει να περάσει ο υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ και να κάνει καταμέτρηση.

 

Αν νοικιάζετε ένα χώρο, αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε το λογαριασμό για να έρχεται στο όνομά σας. Θα πρέπει να προσκομίσετε κάποιο μισθωτήριο η την ταυτότητά σας για να γίνει αλλαγή.

 

Αν θέλετε να μετακομίσετε σε μία νέα κατοικία, την οποία θα νοικιάσετε μπορείτε να κάνετε διακοπή του συμβολαίου ή απλά να κάνετε μεταφορά σε νέα διεύθυνση στον ίδιο πάροχο.  Σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρεωθείτε κάποια ρήτρα για πρόωρη λύση συμβολαίου.

 

Τι θα γλιτώσω αν αλλάξω πάροχο;

 

Σε αυτή την περίπτωση εξαρτάται από την κατανάλωση που κάνετε και τις τιμές που διαμορφώνονται κάθε μήνα και που ανακοινώνονται από όλους τους παρόχους κάθε 20 του τρέχοντος.  Επίσης η τιμή στο ρεύμα εξαρτάται και από την επιδότηση που δίνει το κράτος κάθε φορά η οποία και αυτή ανακοινώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν παρακολουθείτε συνέχεια τις εξελίξεις και τις τιμές στα καύσιμα, θα καταλάβετε ότι η πτώση σε αυτές τις τιμές, θα επηρεάσει και τα τιμολόγια του ρεύματος για τον επόμενο μήνα σε όλες τις εταιρείες. Είναι κάτι που θα πρέπει να παρακολουθείτε συνέχεια.