Πώς θα εξοικονομήσετε χώρο εάν το σπίτι σας είναι μικρό

Πολλοί άνθρωποι ζουν σε μικρά σπίτια ή σε άλλα τα οποία δεν ικανοποιούν πλήρως τις ανάγκες τους. Εάν η μετακόμιση σε μεγαλύτερο σπίτι δεν είναι στις άμεσες επιλογές σας, για διάφορους λόγους, τότε υπάρχουν πολλοί τρόποι ώστε να αξιοποιήσετε όλους τους χώρους του σπιτιού σας ώστε αυτοί να φαίνονται μεγαλύτεροι και να είναι πιο λειτουργικοί. Θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες απλές κινήσεις και όχι κάτι τόσο δραστικό όσο νομίζετε. Ας δούμε πώς μπορείτε να το επιτύχετε αυτό ώστε να νιώθετε πιο άνετα στο σπίτι σας.

Ας ξεκινήσουμε από την είσοδο του σπιτιού σας, η οποία αποτελεί την πρώτη εικόνα που έχουν όλοι όσοι εισέρχονται σε αυτό, αλλά κυρίως εσείς πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Εάν ο χώρος σας δεν σας επιτρέπει να τοποθετήσετε κάποιο έπιπλο στην είσοδο του σπιτιού σας, ώστε να αφήνετε κάποια χρηστικά αντικείμενα πάνω σε αυτό, μπορείτε κάλλιστα να εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα ενός ραφιού στο μέγεθος που σας εξυπηρετεί. Έτσι, θα τοποθετήσετε πάνω σε αυτό ό, τι σας εξυπηρετεί και ταυτόχρονα θα κερδίσετε πολύτιμο χώρο. Μία παπουτσοθήκη κάτω από το ράφι αυτό θα σας βολέψει ιδιαίτερα τοποθετώντας σε αυτή τα παπούτσια σας όταν μπαίνετε και βγαίνετε από το σπίτι.

Όσον αφορά στο καθιστικό σας, αυτό αναμφίβολα αποτελεί έναν πολύ σημαντικό χώρο στο σπίτι σας. Εάν ο χώρος του είναι μικρός και δεν αφήνει χώρο για έναν μεγάλο καναπέ ή ένα μεγάλο coffee table, μην ανησυχείτε. Μπορείτε εύκολα να τοποθετήσετε ένα μικρότερο καναπέ, ακόμα και γωνιακό, καθώς και ένα μικρό τραπεζάκι. Τα επιτραπέζια φωτιστικά είναι επίσης μία πολύ καλή λύση για το φωτισμό του χώρου σας αυτού, και ανάλογα με το μέγεθός τους, μπορούν να φωτίσουν ένα μεγαλύτερο ή μικρότερο σημείο του χώρου σας.

Εάν εργάζεστε από το σπίτι, το γραφείο θα πρέπει να αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό χώρο για εσάς μέσα στο σπίτι σας. Ο χώρος αυτός μπορεί να είναι ένα κομμάτι του καθιστικού σας ή ένα ξεχωριστό δωμάτιο. Στην πρώτη περίπτωση, μπορείτε με πολύ απλούς τρόπους να εκμεταλλευτείτε ακόμα και μία μικρή γωνία του καθιστικού σας ώστε να ‘συνθέσετε’ εκεί το γραφείο σας. Ένα ράφι και δύο βάσεις στήριξης είναι ό, τι χρειάζεστε. Από εκεί και πέρα, θα επιλέξετε πώς επιθυμείτε να το διακοσμήσετε και είναι έτοιμο.

Το μπάνιο σας μπορεί να είναι και αυτό πολύ λειτουργικό, ακόμα και αν είναι μικρό. Έτσι, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ράφι με κρυφή βάση στήριξης σε ένα ψηλό σημείο του τοίχου του μπάνιου, το οποίο σας εξυπηρετεί. Τοποθετώντας κάτω από αυτό κάποιες θήκες ή καλάθια για τα πράγματά σας, θα εξοικονομήσετε πολύ χώρο και στο μπάνιο σας.

Εάν αναρωτιέστε πού μπορείτε να βρείτε όλα όσα θα χρειαστείτε για την επίπλωση και τη διακόσμηση του σπιτιού σας, φυσικά η απάντηση είναι τα έπιπλα Maison.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *