Προϊόντα καθημερινής περιποίησης για το δέρμα. Πως πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για να λειτουργούν.

Βάζα, βαζάκια, κρέμες, σωληνάρια, σέρουµ και ζελέ συνωστίζονται στο ραφάκι του μπάνιου. Τα καλλυντικά έχουν καταλάβει μια σταθερή θέση στη ζωή μας, και τα κέντρα ομορφιάς υποστηρίζουν ότι την κάνουν πιο όμορφη. Ας τα περάσουμε για μια φορά από το “μικροσκόπιο”, έτσι ώστε οι γνώσεις που θ’ αποκτήσουμε να μας βοηθήσουν να τα εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο!

ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ;

Άλλα προϊόντα ομορφιάς παίζουν προστατευτικό ρόλο και άλλα, πιο δραστικά, παρεμβαίνουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Όπως είναι φυσικό, τα μεν δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο τα δε, καθώς δεν εισχωρούν στο δέρμα, ο ρόλος τους όμως είναι εξίσου σημαντικός, καθώς το προστατεύουν και διατηρούν σωστά υδατωµένες τις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας. Στην κατηγορία του «προστάτη» ανήκουν οι κρέμες ημέρας και οι ενυδατικές κρέμες που συγκρατούν το νερό στο εσωτερικό των κυττάρων και κατ’ επέκταση καθυστερούν τη διαδικασία της γήρανσης. Χωρίς νερό το δέρμα στεγνώνει, ενώ οι δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες (ατμοσφαιρική ρύπανση, θέρμανση ή ψύξη, κρύο, αέρας, ήλιος κλπ.) συμβάλλουν στη συνεχή και μεγάλη απώλεια του νερού. Μία κρέμα ημέρας λοιπόν είναι κατά βάση προστατευτική, αποτρέποντας την εξάτμιση του πολύτιμου νερού. Τα πιο δραστικά και άρα ακόμα πιο αποτελεσματικά προϊόντα ψάχνουν να βρουν το κύτταρο-στόχο, εισχωρώντας στα μεσοκυττάρια διαστήματα. Το δέρμα, με δικούς του μηχανισμούς, τα ρουφάει σαν στυπόχαρτο. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όλες οι θρεπτικές και αναζωογονητικές κρέμες ημέρας και νύχτας, καθώς και τα αντιρυτιδικά και συσφιγκτικά καλλυντικά. Με τα ενεργά συστατικά τους εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και βελτιώνουν τη γενική κατάσταση του δέρματος. Κάθε κύτταρο που πεθαίνει επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος, κι εδώ επεμβαίνουν τα προϊόντα με λιποσωµάτια. Οι μικροκάψουλες αυτές, οι οποίες μεταφέρουν τα ενεργά βιολογικά στοιχεία και κατευθύνονται στην «καρδιά» του δέρματος για να ενεργήσουν κατευθείαν στα σημεία που έχουν ανάγκη βοήθειας, δραστηριοποιούν τα κύτταρα και προσφέρουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

 

 

ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ;

Ο τρόπος που χρησιμοποιούμε το κάθε προϊόν μπορεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του ή να την αποδυναμώσει. Όσο καλή, όσο υπερδραστήρια και να είναι μια κρέμα, αν την απλώσουμε στο δέρμα χωρίς να το έχουμε προετοιμάσει να την υποδεχτεί, οι ικανότητές της θα πάνε χαμένες. Για να μπορέσει να εισχωρήσει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, έχει να υπερπηδήσει ένα σωρό εμπόδια: νεκρά κύτταρα, σμήγμα, ιδρώτα, μακιγιάζ, σκόνες, ο «συνωστισμός» όλων αυτών δημιουργεί στην επιφάνεια της επιδερμίδας ένα κυριολεκτικά αδιαπέραστο τείχος, γι’ αυτό και πρέπει να φροντίζουμε να την καθαρίζουμε πολύ καλά. Εκτός από τον καθημερινό καθαρισμό με τα ειδικά προϊόντα πρωί και βράδυ, δεν θα έβλαπτε και ένας πιο βαθύς καθαρισμός σε ινστιτούτο αισθητικής κατά διαστήματα, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος μας.

ΜΙΑ ΚΡΕΜΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ;

Τι καλά να υπήρχε μια κρέμα «έξι σε ένα», μια κρέμα δηλαδή που θα προσέφερε καθαρισμό, ενυδάτωση, τόνωση, σύσφιγξη, αντιγήρανση και αντιηλιακή προστασία μαζί. Δυστυχώς, όμως, η κρέμα αυτή δεν έχει εφευρεθεί ακόμα. Έτσι λοιπόν, ας καταρρίψουμε τη βασική ελπίδα μας ότι μια κρέμα ημέρας μπορεί να λειτουργήσει και ως κρέμα νύχτας. Ο ρόλος και οι δυνατότητες της κρέμας ημέρας είναι να προστατεύει το δέρμα από τις «επιθέσεις» του περιβάλλοντος και όχι να δρα σε βάθος. Και καθώς διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα κύτταρα ανανεώνονται καλύτερα στη διάρκεια του βραδινού μας ύπνου, η κρέμα νύχτας δεν είναι απλώς ένα έξοδο παραπάνω. Δραστική και θρεπτική, με την ικανότητα να επεκτείνει χρονικά τη δράση της, και άρα να «δουλεύει» όλες τις ώρες που κοιμόμαστε, προσφέρει στα κύτταρα όλη τη βοήθεια που χρειάζονται για να ανανεώνονται γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα.

Η ΣΩΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΡΑΣΗΣ.

Μεγαλύτερη ποσότητα σημαίνει και μεγαλύτερα οφέλη; Ασφαλώς όχι. Το καλλυντικά σύγχρονης τεχνολογίας έχουν τόσο προηγμένη σύνθεση και τέτοια συγκέντρωση ενεργών συστατικών, που μια μικρή ποσότητα είναι συνήθως υπεραρκετή. Ακολουθείτε λοιπόν τις οδηγίες της συσκευασίας και με βάζετε τις διπλές σταγόνες σέρουµ με τη σκέψη ότι η δράση του θα είναι διπλά αποτελεσματική! Οι εξελίξεις και στο χρόνο δράσης είναι επίσης θεαματικές. Σήμερα, δεν υπάρχει πια μάσκα που να χρειάζεται πάνω από 15-20 λεπτά για να δράσει! Κι αυτό γιατί με τη βοήθεια της καινούργιας τεχνολογίας, οποιοδήποτε ενεργό συστατικό έχει φτάσει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας μέσα στα 15-20 πρώτα λεπτά μετά την εφαρμογή του καλλυντικού. Επομένως, αν μετά από αυτό το διάστημα νιώθετε ότι το δέρμα σας δεν έχει απορροφήσει όλη την ποσότητα του προϊόντος που απλώσατε, σκουπίστε το απαλά με ένα χαρτομάντιλο. Με αυτό τον τρόπο θα απαλλαγείτε από ένα λιπαρό φιλμ που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα, εκτός από ενόχληση!

ΑΓΟΡΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

Πολλές φορές βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δίλημμα. Πώς θα διαλέξουμε το πιο καλό, το πιο σωστά για την περίπτωση μας και τις ανάγκες μας προϊόν; Οτιδήποτε νέο δεν είναι αυτόματα και ιδανικό! Το υπέροχο καινούργιο αντιρυτιδικό προϊόν του τάδε οίκου, λοιπόν, δεν είναι απαραίτητα και αυτό που ψάχνουμε! Όλο το μυστικό βρίσκεται στην αξιολόγηση του δέρματος μας. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξέρουμε ποιος είναι ο τόπος του, ώστε να μην παρασυρθούμε και αγοράσουμε το καταπληκτικό για λιπαρά δέρματα γαλάκτωμά, τη στιγμή που το δικό μας δέρμα είναι μάλλον ευαίσθητο! Και σε δεύτερη φάση, να εντοπίσουμε και να ιεραρχήσουμε τα σημαντικότερα προβλήματα του. Μην παρασύρεστε λοιπόν από τις διαφημίσεις, εμπιστευθείτε την τεκμηριωμένη άποψη μιας επαγγελματίας αισθητικού – κοσμητολόγου. Όσα καλή κι αν είναι η συσφιγκτική μάσκα που διαφημίζουν, αν το πρόβλημα σας δεν είναι η χαλάρωση αλλά η ξηρότητα, δεν θα κερδίσετε και πολλά αγοράζοντας την! Επιλέξτε με προσοχή το καλλυντικό εκείνο που δίνει λύσεις στις προσωπικές σας ανάγκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *