Συμβουλές ώστε να καταναλώνετε περισσότερο νερό

Το νερό αποτελεί το πιο σημαντικό συστατικό της διατροφής σας, ειδικά αν σκεφτείτε ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 60% νερό. Συχνά, δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι παραμελούν αυτή την υγιεινή συνήθεια και δεν καταναλώνουν  τη συνιστώμενη ποσότητα για το σώμα τους καθημερινά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετά προβλήματα στην υγεία τους. Θα δούμε οπότε όλες τις μικρές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να καταναλώνετε καθημερινά περισσότερο νερό.

Εάν, όπως πολλοί άνθρωποι, πιστεύετε ότι το νερό δεν έχει γεύση και δεν έχετε συχνά την επιθυμία να το πιείτε, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να προσθέσετε σε αυτό φύλλα μέντας ή κομμάτια από εσπεριδοειδή φρούτα, κάνοντας έτσι τη γεύση του πιο ενδιαφέρουσα.

Μία από τις πιο κλασικές αλλά και αποδοτικές συμβουλές είναι να καταναλώνετε μία ικανοποιητική ποσότητα φρούτων και λαχανικών μέσα στην ημέρα, καθώς είναι γνωστό ότι ο ανθρώπινος οργανισμός λαμβάνει καθημερινά το 20% της πρόσληψης νερού από τις τροφές. Κάποιες από αυτές που περιέχουν αρκετό νερό είναι το καρπούζι, τα σταφύλια, το πεπόνι, η ντομάτα, το σέλινο και το αγγούρι.

Εάν σας αρέσουν τα πικάντικα φαγητά, είναι ευκαιρία να τα δοκιμάζετε συχνότερα, αφού έτσι θα βοηθήσετε τον εαυτό σας να καταναλώσει περισσότερο νερό, αφού θα διψάει. Θυμηθείτε επίσης ότι αυτού του είδους τα φαγητά βοηθούν και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η κατανάλωση νερού το πρωί έχει πολλά οφέλη για την υγεία σας, οπότε δοκιμάστε να καταναλώνετε ένα ποτήρι νερού το πρωί πριν φάτε ή πιείτε οτιδήποτε άλλο. Άλλωστε από σχετικές έρευνες έχει προκύψει ότι το νερό έχει περισσότερα οφέλη για την υγεία εάν καταναλωθεί τις πρωινές ώρες της ημέρας.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας σας, θυμηθείτε να έχετε πάντα δίπλα σας ένα ποτήρι γεμάτο με νερό. Έτσι όση δουλειά και αν έχετε, βλέποντάς το, δε θα ξεχάσετε ποτέ να το πιείτε. Οπωσδήποτε θα σας χαρίσει ευεξία και διαύγεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν ψύκτη νερού στο χώρο της εργασίας σας, ώστε να μην πηγαίνετε συνεχώς στην κουζίνα. Έχει διαπιστωθεί πως έχοντας ψύκτες νερού στο χώρο της εργασίας σας θα σας βοηθήσει να καταναλώσετε περισσότερο νερό μέσα στην ημέρα.

Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να πίνετε νερό υποχρεωτικά, αλλά να σκέφτεστε τα πλεονεκτήματα που σας προσφέρει η κατανάλωσή του. Εάν βρίσκεστε σε διαδικασία δίαιτας, σίγουρα θα σας βοηθήσει να χάσετε το περιττό βάρος αφού η κατανάλωσή του ενυδατώνει τον οργανισμό σας και βελτιώνει το μεταβολισμό. Ταυτόχρονα, εάν πίνετε ένα ποτήρι νερού μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα, αυτό θα ενισχύσει το αίσθημα κορεσμού και θα σας βοηθήσει να καταναλώσετε μικρότερη ποσότητα φαγητού. Ακόμα και ανάμεσα στα γεύματα, οπωσδήποτε είναι μία καλή επιλογή προκειμένου να γλιτώσετε από τα γεμάτα περιττές θερμίδες σνακ.

Άρθρο από ψύκτες νερού Psyktes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *