Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα γυαλιά ηλίου

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα γυαλιά ηλίου

Ανεξάρτητα από την εποχή την οποία διανύουμε, έχουμε πλέον καταλάβει ότι τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για την προστασία των ματιών μας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Είναι βέβαια βασικό να γνωρίζουμε ότι πρέπει να προμηθευόμαστε ποιοτικά γυαλιά ηλίου προκειμένου να μας προστατεύουν επαρκώς. Αφού τα βρούμε μπορούμε βέβαια να τα επιλέξουμε και στο αντίστοιχο στυλ που μας αρέσει και ταιριάζει. Ας δούμε όμως τι πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε στην αγορά ενός ζευγαριού γυαλιών ηλίου.

Όταν βρίσκεστε σε αναζήτηση νέων γυαλιών, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους φακούς τους και προτιμήστε τους με βάση τις ανάγκες σας. Έτσι, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο εάν πρόκειται να εκτεθείτε σε έντονη ηλιοφάνεια, καθώς οι φακοί που θα πρέπει να προτιμήσετε είναι καφέ ή σκούρου κόκκινου χρώματος, αφού σας παρέχουν μεγάλη προστασία. Εάν είναι χειμώνας ή αγαπάτε να επιδίδεστε συχνά στα αγαπημένα σας σπορ, το κίτρινο χρώμα φακών είναι το πιο κατάλληλο για εσάς. Οπωσδήποτε ο οπτικός σας θα σας βοηθήσει να βρείτε τα πιο κατάλληλα για εσάς.

Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ακόμα και οι φακοί των γυαλιών ηλίου έχουν ημερομηνία λήξης. Οι φακοί από τη στιγμή που θα αποκτήσουμε τα γυαλιά μας, σταδιακά αρχίζουν να αλλοιώνονται και να μην είναι το ίδιο δραστικοί απέναντι στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Αυτό εξαρτάται και από τη χρήση που τους κάνουμε καθώς και εάν τα προσέχουμε αρκετά. Όπως και να έχει το διάστημα για το οποίο μας προστατεύουν είναι συνήθως 2 με 3 χρόνια.

Μην ξεχνάτε ότι ο καθαρισμός των γυαλιών σας είναι αναγκαίος ώστε να παραμένουν ποιοτικά. Φροντίστε να τα καθαρίζετε τακτικά με ειδικά προϊόντα καθαρισμού ή να τα πλένετε με νερό και υγρό σαπούνι. Όταν τα χρησιμοποιείτε στη θάλασσα, βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπό σας είναι στεγνό πριν τα φορέσετε, καθώς και καθαρίστε τα καλά όταν επιστρέψετε προκειμένου να απομακρύνετε το αλάτι, το οποίο θα διαβρώσει σταδιακά τους φακούς τους.

Δώστε ακόμα μεγάλη προσοχή στην ποιότητα των φακών των γυαλιών σας και μην τα φοράτε εάν έχουν γρατζουνιές, καθώς θα ταλαιπωρήσετε τα μάτια σας και αυτό θα έχει επιπτώσεις στην υγεία τους. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να κάνετε αντικατάσταση των συγκεκριμένων φακών, εάν ο σκελετός είναι ο αγαπημένος σας και θέλετε να τον κρατήσετε.

Επίσης μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να αποχωρίζεστε τα γυαλιά ηλίου σας ακόμα και αν έχει συννεφιά. Ακόμα και αν ο ήλιος δεν είναι έντονος ή αισθητός, οι βλαβερές ακτίνες του εξακολουθούν να είναι επικίνδυνες για τα μάτια σας.

Τέλος, φροντίστε για την καλή εφαρμογή των γυαλιών στο πρόσωπό σας, είτε πρόκειται για γυναικεία γυαλιά ηλίου, είτε άλλου είδους, και προσπαθήστε να φοράτε αυτά που καλύπτουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη περιοχή γύρω από τα μάτια σας, για μεγαλύτερη προστασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *