Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας με κρουστικά κύματα

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας με κρουστικά κύματα

Τα τελευταία είκοσι χρόνια οι επιστήμονες έχουν προχωρήσει αρκετά τις έρευνές τους και έχουν βρει πολλές λύσεις για το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας. Καθώς πρόκειται για μία κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν πολλοί άνδρες σήμερα, υπάρχουν και αρκετές θεραπείες για αυτήν, ανάλογα με τα αίτια και το βαθμό σοβαρότητάς της.

Στην περίπτωση που τα αίτια είναι καθαρά οργανικά,  μία πολύ διαδεδομένη θεραπεία που υπάρχει είναι αυτή με τα κρουστικά κύματα. Αυτή αποτελεί μία νέα σχετικά μορφή θεραπείας και στοχεύει στα γενεσιουργά αίτια της αγγειακής στυτικής δυσλειτουργίας.

Η θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας με κρουστικά κύματα είναι μία πολύ αποτελεσματική και ανώδυνη μέθοδος θεραπείας, η οποία έχει αναπτυχθεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτή αφορά στην εφαρμογή της τεχνολογίας των κρουστικών κυμάτων απευθείας στο πέος και στα σηραγγώδη σώματά του, προκαλώντας τη δημιουργία νέων αγγείων καθώς και την αύξηση της αιματικής ροής. Η θεραπεία αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της αιμάτωσης του πέους και έτσι την επίτευξη μίας καλύτερης ποιότητας στύσης. Η συνολική διάρκεια της θεραπείας αυτής είναι από 6 έως 9 εβδομάδες. Τις πρώτες 2 με 3 εβδομάδες της θεραπείας γίνονται από 2 έως 3 συνεδρίες ανά εβδομάδα. Οι επόμενες 2 με 3 εβδομάδες που ακολουθούν δεν περιλαμβάνουν θεραπεία και κατόπιν επαναλαμβάνεται η διαδικασία από την αρχή. Το σύνολο των συνεδριών που πρέπει να πραγματοποιηθούν είναι 12, με την κάθε μία να έχει διάρκεια από 15 έως 20 λεπτά, ενώ οι συνεδρίες είναι τελείως ανώδυνες και δεν πρόκειται να υπάρξουν επιπλοκές.

Από μελέτες που έχουν γίνει για τη μέθοδο αυτή, έχει προκύψει ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, με ένα ποσοστό ασθενών 60-75 % να καταφέρνει να έχει ικανοποιητικές σεξουαλικές επαφές μετά τη λήξη της θεραπείας. Οι ασθενείς αυτοί συχνά ξεκινούν τη θεραπεία τους με χάπια, τα οποία δεν χρειάζονται πια μετά την έναρξη της θεραπείας με τα κρουστικά κύματα. Όσον αφορά σε ασθενείς που έχουν δοκιμάσει τη θεραπεία με φάρμακα και δεν έχουν δει θετικά αποτελέσματα, ακολουθώντας τη θεραπεία των κρουστικών κυμάτων, έχει παρατηρηθεί ότι σε ποσοστό 70% ανταποκρίθηκαν.

Σχετικά με τη διατήρηση των θετικών αποτελεσμάτων της θεραπείας αυτής, έχει παρατηρηθεί ότι εφόσον οι ασθενείς ρυθμίσουν τους παράγοντες που έχουν αρνητική επίδραση στα αγγεία, όπως το κάπνισμα και τον έλεγχο του διαβήτη, θα παραμείνει μακροπρόθεσμα και η επίδραση της θεραπείας. Όταν όμως πρόκειται για κάποιον ασθενή με σοβαρή αγγειακή στυτική δυσλειτουργία, το ποσοστό επιτυχίας της μεθόδου αυτής μειώνεται αρκετά, και η αποτελεσματικότητά της τείνει να φθίνει με το πέρασμα του χρόνου.

Οπωσδήποτε η μέθοδος αυτή αποτελεί μία πολύ καλή λύση εάν αντιμετωπίζετε ένα αντίστοιχο πρόβλημα. Δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το γιατρό σας προκειμένου να σας συμβουλεύσει τι πρέπει να κάνετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *