Της Άντωνη Βέλλιου:15 Φεβρουάριου-Παγκόσμια ημέρα παιδικού καρκίνου

15 Φεβρουάριου-Παγκόσμια ημέρα παιδικού καρκίνου

Της Άντωνη Βέλλιου

 

Στην χώρα μας,περίπου 300 παιδιά ετησίως προσβάλλονται από καρκίνο και κυρίως από λευχαιμία. Εαν ο καρκίνος διαγνωστεί νωρίς και το παιδί υποβληθεί στις κατάλληλες θεραπείες, τότε το 70% περίπου των καρκίνων την παιδικής ηλικίας είναι ιάσιμοι! Οι κυριότερες μορφές είναι: λευχαιμία, εγκεφαλικοί όγκοι,λεμφώματα. Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο χρειάζονται την βοήθεια όλων!!

15 Φεβρουάριου είναι ημέρα ευκαιρίας για να τιμήσουμε των αγώνα των παιδιών που νοσούν. Δεν είναι μεταδοτικός.. Δεν είναι κληρονομικός.. Δεν είναι επάρατος.. Είναι ΙΑΣΙΜΟΣ! Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε στην προσπάθεια καταπολέμησης του παιδικού καρκίνου. Γίνε και εσύ ο κρίκος στην μεγαλύτερη αλυσίδα ανθρωπιάς και χάρισε ζωή και χαμόγελα στους μικρούς μας ήρωες! Δώρησε αιμοπετάλια,αίμα γίνε τώρα και εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών!

Στην περιοχή του  Δήμου Χαλκηδόνος υπάρχει ομάδα που μπορεί να σας δώσει πληροφορίες.

Γίνε κ εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών

Τόσο απλά, με μια μπατονέτα. Και αν βρεθούμε συμβατοί? τότε δίνουμε τα κύτταρα αίματος μας με μία μέθοδο παρόμοια της αιμοδοσίας σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε πως μπορείτε να γίνετε εθελοντές δότες μυελού των οστών , παρακαλούμε επικοινωνήστε με μήνυμα μέσω facebook ΕΔΩ ή στο info@e-koufalia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *