Η ανακαίνιση σαλονιού χρειάζεται προσοχή

Όταν πρόκειται για ανακαίνιση σαλονιού, φαντάζεστε ίσως ένα τελείως διαφορετικό και καινούριο σαλόνι με νέα και μοντέρνα έπιπλα, διαφορετική διαρρύθμιση και μοναδική διακόσμηση.

Ωστόσο, όπως και σε κάθε άλλο δωμάτιο ενός σπιτιού, έτσι και το σαλόνι χρειάζεται προσοχή, όταν αποφασίσετε να το ανακαινίσετε.

Υπάρχουν λοιπόν μερικές συμβουλές που είναι καλό να τις ακολουθήσετε:

  • Υπολογίστε τον οικονομικό προϋπολογισμό σας

Πριν αρχίσετε να γκρεμίζετε τους τοίχους, αναρωτηθείτε αν μπορείτε πραγματικά να το αντέξετε οικονομικά. Δεν πρόκειται μόνο για το ότι μια τέτοια εργασία στοιχίζει αρκετά, αλλά και για το γεγονός ότι κάτι τέτοιο έχει και αρκετά συνοδά έξοδα που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν. Επομένως, πριν προχωρήσετε σε κάτι τέτοιο, μιλήστε με εταιρείες ανακαινίσεων, ώστε να σας ενημερώσουν λεπτομερώς για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν, αλλά και για το κόστος.

  • Εξασφαλίστε χρόνο

Μια ανακαίνιση σαλονιού δεν μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες μόνο μέρες αφού οι εργασίες που πραγματοποιούνται είναι αρκετές και συχνά δεν μπορούν να γίνουν παράλληλα. Επομένως, μην περιμένετε το συνεργείο να τελειώσει άμεσα, αλλά φροντίστε να έχετε εξασφαλίσει λίγο περισσότερο χρόνο για την διάρκεια των εργασιών.

  • Δημιουργήστε χώρους

Αν διαθέτετε ένα αρκετά μεγάλο σαλόνι, σκεφτείτε να το χωρίσετε σε δυο μικρότερα δωμάτια, όπου μπορούν και τα δυο να λειτουργούν σαν σαλόνια ή μπορείτε το ένα από αυτά να το μετατρέψετε σε τραπεζαρία. Το να υπάρχουν αρκετοί χώροι σε ένα μεγάλο σπίτι είναι σημαντικό, καθώς μας βοηθάει να έχουμε διαφορετικά δωμάτια ανάλογα με τη χρήση τους.

  • Μεγαλώστε τον χώρο

Αντίθετα με την προηγούμενη λύση, και για όσους διαθέτετε μικρό σαλόνι, μια έξυπνη και πρακτική ιδέα είναι να γκρεμίσετε τον ενδιάμεσο τοίχο που χωρίζει το σαλόνι με την κουζίνα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε η αίσθηση ενός μεγαλύτερου σαλονιού. Αν πάλι, δεν σας αρέσει να σας βλέπουν οι καλεσμένοι σας την ώρα που ετοιμάζετε το φαγητό, μπορείτε να προσθέσετε ένα μοντέρνο πάσο στη θέση που πριν ήταν ο τοίχος, το οποίο μάλιστα σας προσφέρει και επιπλέον χώρο.

  • Δώστε έμφαση στην ποιότητα των υλικών

Κάτι που ισχύει σε όλες τις ανακαινίσεις είναι η προσοχή που χρειάζεται να δώσετε όταν επιλέγετε υλικά. Αν και τα πιο οικονομικά φαίνονται δελεαστικά, είναι καλύτερα να επενδύσετε στα λίγο πιο ακριβά υλικά, τα οποία όμως προσφέρουν καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη διάρκεια στον χρόνο.

  • Καλύτερα να αποφύγετε τις λύσεις «κάν’ το μόνος σου»

Είναι ωραίο και δημιουργικό να ανακαινίζετε το σπίτι σας μόνοι σας, όμως υπάρχουν εργασίες που είναι δύσκολο ή και επικίνδυνο να γίνουν αν δεν έχετε την εξειδίκευση και την εμπειρία. Έτσι, ειδικά όσον αφορά σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, είναι προτιμότερο να εμπιστευτείτε κάποια εταιρεία ανακαινίσεων.

Η ανακαίνιση σαλονιού λοιπόν δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, αλλά απαιτεί αρκετές εργασίες για να γίνει σωστά. Με την κατάλληλη καθοδήγηση και βοήθεια, όμως, μπορείτε να πετύχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *