Μάθετε τα πάντα για τις αλλεργίες που μπορεί να προκληθούν από τα τατουάζ

Τα τατουάζ πλέον αποτελούν έναν πολύ διαδεδομένο τρόπο έκφρασης και οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας έχουν ένα ή περισσότερα στο σώμα τους. Στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε και εσείς κάποιο τατουάζ, θα χρειαστεί πρώτα μία έρευνα προκειμένου να βρείτε το ιδανικό σχέδιο για εσάς. Ακόμα, καλό θα είναι να κάνετε ένα τεστ για αλλεργίες, καθώς μπορεί να έχετε αλλεργία σε κάποια χρωστική, όπως και να ενημερωθείτε για την επίδραση που έχει το κάθε χρώμα στο δέρμα. Εάν είστε σωστά ενημερωμένοι, το πιθανότερο είναι να αποφύγετε το tattoo removal (TattoLaser) το οποίο θα πρέπει να κάνετε στην πορεία.

Είναι πιθανό λοιπόν κάποιο χρώμα που θα χρησιμοποιηθεί στο τατουάζ σας να προκαλέσει μία αλλεργική αντίδραση. Ξεκινώντας από το μαύρο χρώμα, το οποίο είναι το πιο συνηθισμένο και πολλά τατουάζ αποτελούνται μόνο από αυτό, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν περιέχει μέταλλα, όμως περιλαμβάνει κάποια σωματίδια ξυλάνθρακα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στο δέρμα σας.

Το κίτρινο χρώμα, καθώς αποτελεί ένα παράγωγο του καδμίου, είναι αρκετά πιθανό να σας δημιουργήσει κάποια αλλεργική αντίδραση. Αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι ότι το μέταλλο αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα δερματικό πρόβλημα όχι μόνο στην περιοχή που βρίσκεται το τατουάζ, αλλά σε αρκετά μεγαλύτερη επιφάνεια. Το καφέ χρώμα περιέχει και αυτό κάδμιο, οπότε είναι ακόμα ένα το οποίο καλό θα ήταν να αποφύγετε.

Το κόκκινο χρώμα θα λέγαμε ότι είναι το πιο προβληματικό, καθώς περιέχει υδράργυρο και αυτός μπορεί να προκαλέσει κάποιο έκζεμα το οποίο υπάρχει η πιθανότητα να γίνει έως και χρόνιο. Ταυτόχρονα, το χρώμα αυτό περιέχει μέταλλα τα οποία είναι αλλεργιογόνα και μπορεί να σας προκαλέσουν ευαισθησία στο φως. Εάν βέβαια ο tattoo artist που θα σας κάνει το τατουάζ επιλέγει να χρησιμοποιεί κάποιο άλλο μέταλλο αντί του υδράργυρου, είναι πολύ θετικό εάν προτιμάτε το τατουάζ σας να έχει και το κόκκινο χρώμα.

Το λευκό χρώμα, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο στα τατουάζ, είναι ένα χρώμα που καλύτερα να αποφύγετε. Αυτό επειδή είναι φτιαγμένο συνήθως από τιτάνιο, το οποίο περιέχει μερικά επικίνδυνα μέταλλα.

Το πράσινο χρώμα θα λέγαμε ότι δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς περιέχει χρώμιο το οποίο μπορεί να προκαλέσει μία ελαφριά αλλεργική αντίδραση.

Εφόσον κάνετε ένα τατουάζ, το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο μπορεί να παρατηρήσετε μία αλλεργική αντίδραση είναι ο πρώτος χρόνος. Ακόμα και αν δείτε μία πολύ μικρή αλλαγή στο δέρμα σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό ώστε σας συμβουλεύσει πώς θα το αντιμετωπίσετε κατάλληλα. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι τα ασφαλέστερα χρώματα είναι το μαύρο και το πράσινο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα θα εμφανίσουν απαραίτητα κάποιο πρόβλημα στο δέρμα σας. Αυτό εξαρτάται φυσικά και από την ποιότητα των χρωμάτων, τον τύπο του κάθε δέρματος καθώς και το πόσο ευαίσθητο είναι αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *