Πως να διαλέξετε μία ποιοτική ξηρά τροφή για σκύλους

Πως να διαλέξετε μία ποιοτική ξηρά τροφή για σκύλους

Για τους περισσότερους ιδιοκτήτες σκύλων οι ετικέτες των σκυλοτροφών είναι λιγάκι περίπλοκες  και το να τις διαβάζουν είναι ανώφελο, αφού οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τα ‘’μυστικά’’ που κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Για να σας βοηθήσουμε φτιάξαμε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για αυτή τη διαδικασία επιλογής του φαγητού του φιλαράκου σας απο οποιοδήποτε αξιόπιστο πετ σοπ στην Ελλάδα.
– Ταξινόμηση συστατικών με βάση τη ποσότητα κατά φθίνουσα σειρά.
  Αν το πρώτο συστατικό που υπάρχει στη λίστα είναι το κρέας, αυτό σημαίνει ότι το κρέας περιέχεται σε μεγαλύτερη ποσότητα μέσα στη συσκευασία της τροφής.  Αν λέει κοτόπουλο φερ’ ειπείν, αυτό υπάρχει περισσότερο στη τροφή. Στη πραγματικότητα,  το κοτόπουλο θεωρείται ένα βαρύ συστατικό, γιατί περιέχει πολύ νερό οπότε αυτό γεμίζει πιο εύκολα τη συσκευασία και διευκολύνει τους παρασκευαστές  να γράψουν ότι αυτό το συστατικό υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα και βάρος μέσα στη τροφή άρα, μπαίνει και πρώτο στη λίστα. Έπειτα ακολουθούν διάφορα σιτηρά, όπως το σιτάλευρο, το καλαμπόκι, το σιτάρι, και διάφορα άλλα αυτού του είδους. Συγκριτικά, λοιπόν, υπερισχύει το πουλερικό στη κλίμακα.

– Πρέπει να αναγράφεται συγκεκριμένα τί κρέας είναι το 1ο συστατικό της λίστας.
  Είτε πρόκειται για κοτόπουλο, είτε για μοσχάρι, είτε για αρνί, οι παρασκευαστές της ξηράς τροφής σκύλου οφείλουν να αναφέρουν συγκεκριμένα ποίο είναι το είδος του κρέατος που περιέχεται μέσα στη κάθε συσκευασία.
– Περισσότερη πρωτεϊνη κρέατος από οτιδήποτε άλλο.
  Οι σκυλοτροφές είναι πολύ σημαντικό να περιέχουν περισσότερο πρωτεϊνη κρέατος απ’ότι πρωτεϊνη σιτηρών για τη καλύτερη υγεία του σκύλου, ώστε να του παρέχεται περισσότερη ενέργεια. Δυστυχώς όμως αυτό είναι κάτι που δεν διευκρινίζεται ξεκάθαρα στην ετικέτα της συσκευασίας.
– Τα πιο απαραίτητα συστατικά μέσα στα 5 πρώτα της λίστας.
  Τα διάφορα είδη κρέατος και  τα υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το αυγό, μεταξύ άλλων, πρέπει να υπάρχουν ανάμεσα στα 5 πρώτα συστατικά, αν όχι στα 3 κορυφαία της λίστας για να κάνουν τη συγκεκριμένη μάρκα τροφής που κρατάτε στα χέρια σας πολύ ποιοτική. Αν η λίστα περιέχει πολλά σιτηρά και μάλιστα στις πρώτες θέσεις της λίστας, καλύτερα να ψάξετε για κάποια άλλη μάρκα σκυλοτροφής.
– Αγοραστικοί όροι που δεν έχουν νόμιμη ισχύ είναι οι εξής:
  Αν πάνω στη συσκευασία αναγράφονται οι όροι ‘’natural’’-«φυσικό», ή ‘’premium’’-«σούπερ υψηλή», τότε οι όροι αυτοί δεν έχουν κανέναν επίσημο λόγο ύπαρξης καμία νόμιμη ισχύ να είναι εγγεγραμένοι. Αν πραγματικά θέλετε να μάθετε λεπτομέρειες για το τί σημαίνουν οι όροι ‘’human-grade ingredients’’, δηλαδή συστατικά ανθρωπίνως βρώσιμα και ‘’70-percent organic’’, δηλαδή 70% οργανική τροφή θα πρέπει να τηλεφωνήσετε στον κατασκευαστή  που φτιάχνει τη τροφή για να σας διαφωτίσει καλύτερα. Όλες οι κονσέρβες για σκύλους ή τα σακιά σκυλοτροφών πρέπει να γράφουν κάποιο τηλέφωνο ή άλλο μέσο επικοινωνίας.
Περισσότερες πληροφορίες:  https://www.petvet24.gr/category/skylos/skylotrofes/xira-trofi-skulou/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *