“Με το θάρρος της γνώμης..” Γράφει ο Φώτης Ρεγκάς

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Γράφει ο Φώτης Ρεγκάς

fotreg@hotmail.com

Γειά σας φιλοι μου

• Ξεκινάμε από την περίπτωση του αδικοχαμένου τραγουδιστή Παντελίδη όπου όλος ο καλλιτεχνικός τύπος βγάζει μεροκάματο από το θάνατο ενός νέου ανθρώπου. Άξιος ο μισθός τους.

Φόρος λέει θα μπει στα έσοδα των σχολικών επιτροπών και μάλιστα 29%. Τελικά οι κυβερνώντες μας έχουν μεγάλη φαντασία!!!!!!

• Πάλι ξαναζούμε την περίοδο 2006-2008 όταν και μονιμοποιήθηκαν χιλιάδες συμβασιούχοι στο δημόσιο και καλώς μονιμοποιήθηκαν κατ’επιταγή της ευρωπαϊκής ένωσης. Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι και υποτίθεται τηρούνταν οι νόμοι και όλοι οι συμβασιούχοι απολύονταν με τη λήξη της σύμβασής τους.Τώρα η κυβέρνηση ανανεώνει συνεχώς συμβάσεις γνωρίζοντας ότι θα δικαιούνται κάποια στιγμή μονιμοποίησης καταστρατηγώντας τους νόμους αλλά και το σύνταγμα. Ακόμη και το ελεγκτικό συνέδριο χτύπησε το καμπανάκι αλλά κάποιοι υπουργοί περί άλλα τυρβάζουν. Είναι ντροπή να παίζουν με τα όνειρα χιλιάδων ανθρώπων που κρατούνται ΄΄ όμηροι” επί χρόνια και για χιλιάδες άλλους οι οποίοι με πολλά προσόντα δεν έτυχε να δουλέψουν με σύμβαση για να ελπίζουν σε μονιμοποίηση. Η λύση είναι μία, διαγωνισμός ΑΣΕΠ ώστε να έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες.

Αγροτικές κινητοποιήσεις τέλος με τους αγρότες να δίνουν μία άνιση μάχη λόγω του κακού παρελθόντος τους. Κούρασαν και κουράστηκαν αλλά ελπίζω να κατάλαβαν ότι αν ταλαιπωρείς μια ολόκληρη κοινωνία μόνο αρνητικό αποτέλεσμα θα έχεις.

• Αποφάσισε η κυβέρνηση να δώσει το επίδομα των φτωχών αλλά λειτούργησε με λογικές προηγούμενων δεκαετιών όταν το δημόσιο λειτουργούσε με την γραφομηχανή. Τι πιο απλό να στήσουν 20 υπολογιστές σε ένα λειτουργικό χώρο για παράδειγμα στη Θες/νίκη έχουμε την ΔΕΘ και να κυλίσει ομαλά όλη η διαδικασία?

• Σύντομα θα λειτουργήσει το κοινωνικό παντοπωλείο στον Άγ. Αθανάσιο στο κτήριο που στεγάζεται η εταιρία ύδρευσης.

• Στην δημοτική ενότητα της Χαλκηδόνας και στο παλιό δημαρχείο θα εγκατασταθεί το κοινωνικό φαρμακείο.

• To 1834 οι Έλληνες αγωνιστές αποφάσισαν όταν θα απελευθερωθεί η χώρα να χτιστεί στο κέντρο των Αθηνών μία μεγαλοπρεπής εκκλησία. Τώρα το θυμήθηκαν κάποιοι βουλευτές και έκαναν ερώτηση στη βουλή για το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση. Ευτυχώς ο πρόεδρος του κόμματος της ΝΔ έκανε παρέμβαση και η ερώτηση αποσύρθηκε.

Συγχαρητήρια στην ποδοσφαιρική ομάδα των Κουφαλίων που προκρίθηκε στον τελικό της ΕΠΣΜ

. • Αποφάσισαν να δώσουν γεύματα σε κάποια σχολεία και ιδιαίτερα της δυτικής Θες/νίκης αλλά το ποσό των 800000 ευρώ θα διατεθεί με απ’ευθείας ανάθεση!!!!!! Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος. • Χθες όλος Ελληνικός λαός ή σχεδόν όλος γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη και καλά έκανε . Ελπίζουμε όμως οι ταβέρνες να έκαναν το καθήκον τους και να έκοβαν αποδείξεις.

• Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ θα φορτωθούν και πάλι στις πλάτες του λαού με τα χρέη του μεγάρου μουσικής . Κανένας πολιτικός όμως δεν λέει να μπει λουκέτο σε αντίθεση με άλλους φορείς του δημοσίου οι οποίοι βλέπετε δεν ψυχαγωγούν τις επώνυμες γραβάτες και γούνες του κράτους των Αθηνών.

Tα λέμε σύντομα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *