“Με το θάρρος της γνώμης..” Γράφει ο Φώτης Ρεγκάς

fotisΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Γράφει ο Φώτης Ρεγκάς

  • Γεια σας φίλοι μου. Αντί για ημέρα μνήμης , ημέρα ντροπής η 17 Νοέμβρη εξ’αιτίας των επεισοδίων αλλά και της αδράνειας των “υπευθύνων”. Το ψωμί-παιδεία -ελευθερία πιο επίκαιρο από ποτέ.
  • Ποιος το φανταζόταν ότι το 2016 θα συζητούσαμε για τα ίδια ζητούμενα με το 1973. Ας είναι καλά οι πολιτικοί και οι δανειστές μας. Πολλά υπερβολικά-θετικά ειπώθηκαν και γράφηκαν για την επίσκεψη Ομπάμα, αλλά η ουσία είναι ότι μόνο η τουριστική προβολή της χώρας μας είναι αυτή που θα μείνει ως παρακαταθήκη.
  • Ήρθε η ώρα επιδοτήσεων για τους αγρότες μας αλλά ελάχιστοι θα τις απολαύσουν. Οι περισσότεροι λόγω χρεών μάλλον θα απογοητευθούν όταν φτάσουν μπροστά στο ταμείο της τράπεζας
  • “Ετσι χωρίς πρόγραμμα” θα έπρεπε να λέγονται τα προγράμματα των ιδιωτικών καναλιών τα οποία αρκούνται στα κυπριακά και τουρκικά σήριαλ, στις εκπομπές μαγειρικής και στις κουτσομπολίστικες εκπομπές. Όσο για την κρατική ΕΡΤ τι να πει κανείς. Διαθέτει 2500 προσωπικό και μπόλικο χρήμα, αλλά θυμίζει άλλες εποχές και γι’αυτό δεν τη βλέπει κανείς.
  • Σε λίγες μέρες θα πιάσουν δουλειά οι συμβασιούχοι στο δήμο Χαλκηδόνος μετά από αρκετή καθυστέρηση λόγω ΑΣΕΠ. Για μία ακόμη φορά η πολιτεία λειτουργεί απερίσκεπτα χωρίς να υπολογίζει τον παράγοντα καιρικές συνθήκες και τους προσλαμβάνει σε λάθος χρόνο.
  • Το ίδιο κάνει και με το πετρέλαιο θέρμανσης όπου το ΤΑΧΙΣ δεν έχει ανοίξει ακόμη. Το φτηνό πετρέλαιο κανονικά δίνεται από 15 Οκτωβρίου και μέχρι σήμερα οι πολίτες δεν γνωρίζουν αν δικαιούνται επιδότηση. Από την άλλη η πολιτεία αγνοεί ότι πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας έχουν χειμώνα από τον Σεπτέμβριο. Ποιος θα ασχοληθεί όμως? Η Αθήνα δεν ”καίγεται” για θέρμανση.
  • Πιο χαμηλό βασικό μισθό και ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομές ζητούν οι δανειστές!!!!!!!! Και οι δικοί μας οι υπουργοί κάθονται και διαπραγματεύονται μαζί τους αντί να τους στείλουν από εκεί που ήλθαν. Όταν το 1/4 του πληθυσμού είναι άνεργο, όταν χιλιάδες νέοι και όχι μόνο μεταναστεύουν αυτοί θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα με τις ευλογίες μάλιστα της Ελληνικής βουλής.
  • Πολλοί φίλοι μας εγκαλούν ότι είμαστε γκρινιάρηδες και μίζεροι. Ίσως να έχουν δίκιο. Ψάχνω όμως επίμονα να βρω κάτι το θετικό που θα δώσει κάποια ελπίδα αλλά δυστυχώς εγκαταλείπω την προσπάθεια. Τελικά καταλήγω σ ένα συμπέρασμα Οι κυβερνώντες μας και οι γύρω απ’αυτούς και δεν μπορούν αλλά και δεν θέλουν να δώσουν όραμα σε αυτό τον ταλαίπωρο λαό. Κάθε αντίθετη άποψη δεκτή

Τα λέμε και πάλι σύντομα και ο Θεός βοηθός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *