“Με το θάρρος της γνώμης..” Γράφει ο Φώτης Ρεγκάς

MΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Γράφει ο Φώτης Ρεγκάς

Γεια σας φίλοι μου Επιτέλους ο καιρός ηρέμησε και ας ελπίσουμε ότι αφήσαμε πίσω τις παγωνιές που μας ταλαιπώρησαν τόσο.

  • Τα κακά νέα όμως δεν λένε να μας αφήσουν στην όποια ηρεμία μας. Από τη μια οι αδίστακτοι δανειστές -εταίροι και από την άλλη οι γείτονες που προκαλούν καθημερινά τη χώρα μας παρότι δεν διανύουν και τις καλύτερες μέρες τους μετά τα συνεχή τρομοκρατικά χτυπήματα. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και οι συνεχείς εξελίξεις μας ξεπερνούν χωρίς να έχουμε και πολλά περιθώρια ελιγμών.
  • Όσον αφορά την διαπραγμάτευση δυο είναι τα δεδομένα. Το ένα είναι η κυβέρνηση να δεχτεί όλα τα αιτήματα των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ και να βυθίσει κι άλλο στο τέλμα τον ελληνικό λαό και το άλλο είναι να πάμε σύντομα σε εκλογές αν η κυβέρνηση δεν μπορέσει να σηκώσει το βάρος των νέων μέτρων. Από την άλλη να πάμε σε εκλογές και εφόσον προκύψει μονοκομματική ή άλλη κυβέρνηση τι θα μπορέσει να κάνει. Τα πάντα είναι υπογεγραμμένα και οι υποχρεώσεις μας δεν αμφισβητούνται από καμία πλευρά .Άρα και η νέα κυβέρνηση θα έλθει αντιμέτωπη με ακραίες καταστάσεις και γνωρίζει πολύ καλά δεν υπάρχουν ελπίδες για συνεννόηση με τους δανειστές οι οποίοι είναι αδίστακτοι και κάθε άλλο παρά εταίροι .
  • Πάντως για να πούμε και τα στραβά τα δικά μας όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή ακόμη περισσότερο προτιμούν να βάζουν φόρους από το να μειώσουν το βαθύ κράτος το οποίο ακόμη και σήμερα μετά από επτά χρόνια λιτότητας έχει πολύ λίπος. Χιλιάδες διορισμοί μετακλητών που δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως, τεράστιοι μισθοί, πλασματικές υπερωρίες και χάιδεμα της ελίτ των βουλευτών και των δικαστών συνθέτουν μια σπατάλη τεράστια την οποία όλως παραδόξως δεν την ακούμπησε ούτε η τρόικα!!!!!!!
  • Από την άλλη κυνηγιέται η επιχειρηματικότητα αντί να ενισχυθεί κατά το δυνατόν , φορολογούνται τα πάντα χωρίς λογική, νοικοκύρηδες καταστρέφονται και την ίδια ώρα δίνεται αντίδωρο στους συνταξιούχους που μόνο αναπτυξιακό δεν είναι . Έτσι δεν πάμε πουθενά Σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει εμείς κυνηγάμε την ουρά μας και βλέπουμε τις ευκαιρίες να χάνονται . Μέχρι πότε όμως?
  • Oύτε οι διαβεβαιώσεις των υπευθύνων ( γιατρών -εκπαιδευτικών ) στάθηκε ικανή να πείσει κάποιους γονείς στον Άγ. Αθανάσιο ότι τα παιδιά τους δεν κινδυνεύουν από τα προσφυγόπουλα. Εμείς τι να πούμε. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια
  • Τα θερμά μας συγχαρητήρια στην αντιδήμαρχο παιδείας κ. Κεχαγιά η οποία εκτός του ότι δίνει τα πάντα για να λύσει προβλήματα στον χώρο της παιδείας έδειξε ενώπιον όλων ότι και ήθος διαθέτει αλλά και λογική αναφορικά με το ζήτημα της φοίτησης των αλλοδαπών μαθητών.
  • Πάλι τα πυρά κάποιων γονέων δέχονται οι εκπαιδευτικοί με αφορμή την αργία των τριών ιεραρχών. Εδώ ταιριάζει το ΄΄ μην πυροβολείτε τον πιανίστα΄΄. Η αργία ισχύει χρόνια τώρα και είναι με εγκύκλιο του υπουργείου. Απλά όσα σχολεία αποφασιστεί από τους εκπαιδευτικούς θα εκκλησιαστούν.
  • Ενώ τα PΟS μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας τα συμβεβλημένα καταστήματα που εισπράττουν λογαριασμούς των ΔΕΚΟ αδυνατούν να τα χρησιμοποιούν γιατί οι οργανισμοί αυτοί ακόμη ψάχνονται. Όταν δεν μπορούμε να λύσουμε τα μικρά τότε με τα μεγάλα τι θα κάνουμε.
  • Κάλλιο αργά. Σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία για την επέκταση των κοιμητηρίων στον Άγ. Αθανάσιο ενώ θα δρομολογηθεί και η επέκταση του κτιρίου του Γυμνασίου -Λυκείου

Αυτά για σήμερα, τα ξαναλέμε σύντομα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *