“Με το θάρρος της γνώμης….”

fotis

 

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Γράφει ο Φώτης Ρεγκάς

  • Εκεί στην κυβέρνηση πότε έχετε σκοπό να λύσετε το πρόβλημα με τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη; Εντάξει, είπαμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες όσο μπορούμε αλλά όχι και να διαλύσουμε την ελληνική κοινωνία και οικονομία.
  • Οι χήρες, λέει το νέο ασφαλιστικό, δεν θα μπορούν να πάρουν σύνταξη του συζύγου αν δεν είναι 55 ετών. Δηλαδή αν είναι 52 τι πρέπει να κάνουν για να επιβιώσουν αν δεν εργάζονται ή δεν έχουν περιουσία; Τελικά πρέπει να είναι πολύ διεστραμμένος για να εισηγείται τέτοια μέτρα την ίδια ώρα που χαρίζεις συντάξεις σε κατηγορίες πολιτών που δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ σε εισφορές.
  • Προσέξτε πώς λειτουργεί ακόμη και σήμερα το κράτος Αθηνών. Έγγραφο πρωτοκολλήθηκε 7 του μήνα και έφτασε στον πολίτη εντός Ελλάδος 20 του ίδιου μήνα. Έλεος! Όσο για το πώς επικοινωνούν τα υπουργεία και οι υπηρεσίες του Δημοσίου με τους πολίτες ακόμη και σήμερα το e-mail είναι άγνωστη λέξη. Δέκα περίπου χρόνια συζητάνε στα υπουργεία για την αλλαγή των ταυτοτήτων με σύγχρονες που δεν πλαστογραφούνται εύκολα, αλλά ακόμη τίποτα. Όταν η πολιτεία δεν μπορεί να λύσει απλά προβλήματα πώς περιμένουμε να έρθουν επενδύσεις και να αρχίσει η χώρα να βγάζει το κεφάλι από το νερό;
  • Το Πάσχα έφτασε και ακόμη οι πρόσφυγες αρνούνται να φύγουν από Ειδομένη και Πειραιά παρά τις διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει…
  • Διαβάζω τις τελευταίες μέρες απόψεις διαφόρων στο διαδίκτυο για το πόσο καλή ήταν η χούντα προφανώς ορμώμενοι από την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας και των πολιτών. Εντάξει αδέλφια, είπαμε, ο καθένας έχει την άποψή του αλλά μέχρι εδώ. Για τα χάλια μας δεν φταίει το πολίτευμα, αλλά οι άνθρωποι και κυρίως οι πολιτικοί ταγοί μας. Τελεία και παύλα.

Καλό Πάσχα και υγεία

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *