Του Φώτη Ρεγκά:Ο ρατσισμός είναι εδώ

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Γράφει ο Φώτης Ρεγκάς

Πάλι διχασμένη εμφανίζεται η Ελληνική κοινωνία με αφορμή την φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία μας. Μια κοινωνία η οποία κυριολεκτικά είναι στα κάγκελα υποβοηθούμενη μάλιστα και από κάποια ακραία στοιχεία τα οποία ρίχνουν συνεχώς λάδι στη φωτιά. Βλέποντας κάποιες εικόνες στην ΤV όπου ¨αγανακτισμένοι ¨ γονείς τα βάζουν με όλους και όλα γιατί το σχολείο των παιδιών τους έχει επιλεγεί για τα μαθήματα των αλλοδαπών ειλικρινά μένω άφωνος. Γονείς που αντιμετωπίζουν ένα εκατομμύριο προβλήματα λόγω της κρίσις δίνουν όλο τους το είναι για ένα πρόβλημα το οποίο στην ουσία δεν υφίσταται.

Ενώ επικαλούνται ότι τα προσφυγόπουλα δεν είναι εμβολιασμένα ακόμη κι έτσι αν είναι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μια και τα προσφυγόπουλα θα κάνουν μάθημα μετά την αποχώρηση των ελληνόπουλων. Την ίδια ώρα πάντως οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι τα παιδιά είναι πλήρως εμβολιασμένα Όσο για τα λειτουργικά έξοδα που επικαλούνται αυτά αφορούν τις σχολικές επιτροπές και τους δήμους παρ¨΄ότι αυτά είναι ασήμαντα. Από την άλλη μεριά κάποιοι δήμαρχοι παρ΄ότι επικαλούνται τον αντιρατσισμό τους και την συμπαράστασή τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες παίρνουν ανοιχτά ή συγκεκαλυμμένα το μέρος των δημοτών που αντιδρούν δημιουργώντας μια έκρυθμη κατάσταση η οποία δεν τιμά κανένα.

Η δικαιολογία ότι δεν μας ενημέρωσαν ή πως θα καλυφθούν τα επιπλέον έξοδα των σχολείων είναι προφάσεις άνευ λογικής και τίποτα περισσότερο. Δυστυχώς κανένας ακόμη δεν έχει καταλάβει ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ήλθαν στη χώρα μας για να μείνουν για άγνωστο χρόνο μια και οι Eυρωπαίοι εταίροι μας νίπτουν τας χείρας τους . Καλώς ή κακώς μας αρέσει δεν μας αρέσει πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτούς τους ανθρώπους ειρηνικά και για όσο διάστημα χρειαστεί.

Οι εντάσεις και οι αντιδικίες δεν ωφελούν κανένα και κυρίως το λαό μας ο οποίος έχει μπροστά του μεγάλο γολγοθά λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων . Φρόνιμο είναι να ηρεμήσουν τα πνεύματα όσο είναι νωρίς Και μην ξεχνάει κανείς ότι ο ελληνικός λαός έχει παρελθόν ξεριζωμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *