“Με το θάρρος της γνώμης….”

[divide icon=”circle” color=”#”]

fotis

Γράφει ο Φώτης Ρεγκάς

Γεια σας φίλοι μου

  • Δεν απέφυγε την πεπατημένη των προκατόχων του ο υπουργός παιδείας θέλοντας να συνδυάσει την παρουσία του στο υπουργείο με μια μεγάλη μεταρρύθμιση. Κατά τη γνώμη μας ορισμένες αλλαγές είναι προς την θετική κατεύθυνση ,αλλά μάλλον δεν εκπορεύονται από αγαθές προθέσεις έχοντας ως στόχο την μείωση προσωπικού λόγω μνημονίου κυρίως.
  • Σε μεγάλη μάστιγα εξελίσσονται οι “κλέφτες”  της ανακύκλωσης στον δήμο μας και όχι μόνο χωρίς όμως να ιδρώνει το αυτί κανενός.
  • Ενώ η φοροδιαφυγή βασιλεύει στα ψιλά πέρασε η νομοθέτηση μικρών προστίμων για μη έκδοση αποδείξεων και μάλιστα μόνο στο κομμάτι του ΦΠΑ. Αβλεψία ή εσκεμμένη ενέργεια ?
  • Διαμαρτύρεται ο κόσμος για τις υψηλές τιμές τιμές στις οργανωμένες παραλίες και δικαίως. Πως όμως να πέσουν οι τιμές όταν οι δήμοι που διενεργούν τις δημοπρασίες ζητούν εξωφρενικά ποσά?
  • Βρέθηκα πρόσφατα στην Αθήνα μετακινήθηκα για πρώτη φορά με το μετρό και αισθάνθηκα για πρώτη φορά Ευρωπαίος πολίτης .Είναι πράγματι το σπουδαιότερο έργο που έγινε ίσως ποτέ στην Ελλάδα με τον κόσμο να το σέβεται ως κόρη οφθαλμού
  • Ξεκινάει η συζήτηση για την αναθεώρηση του συντάγματος Δεν ξέρω που θα καταλήξουν τα κόμματα αλλά πιστεύω ότι η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης των υπουργών και η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα πρέπει να είναι δυο από τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν . Ειδικά για το δεύτερο οι συνθήκες πλέον έχουν ωριμάσει και αν αλλάξει η εν λόγω διάταξη θα είναι και προς όφελος των οικογενειών αλλά και της πολιτείας
  • Σε δεύτερη μοίρα πέρασε το ζήτημα των μεταναστών λόγω θέρους. Τον χειμώνα όμως πως θα ζήσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι ; που θα απασχοληθούν και σε ποια σχολεία θα πάνε τα παιδιά τους;.
  • Σε μια χώρα πτωχευμένη όπου το κράτος επιβάλλει αδιακρίτως υπέρογκους φόρους επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στο Γευγελή των Σκοπίων, οι οποίοι εφοδιάζονται καύσιμα, τρόφιμα και τσιγάρα σε βάρος της ελληνικής οικονομίας. Λαλίστατε κ. Αλεξιάδη τι άποψη έχεις περί αυτού ?
  • Προς ζωόφιλους που απαιτούν από τον κόσμο να σέβεται τα σκυλιά .Αγαπητοί φίλοι πρώτα πρέπει εσείς να σεβαστείτε τα ζωντανά και παράλληλα να σέβεστε τους δημόσιους χώρους στους οποίους οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *