“Με το θάρρος της γνώμης..” Γράφει ο Φώτης Ρεγκάς

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Γράφει ο Φώτης Ρεγκάς

fotreg@hotmail.com

Γειά σας φίλοι μου

• Με καλό καιρό μας μπήκε ο Φλεβάρης και ίσως μας ανεβάσει λίγο την ψυχολογία.Βέβαια κάθε άλλο παρά εύκολο είναι με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο

• Ξεκινώντας από την διαπραγμάτευση η οποία δήθεν τελειώνει αλλά συνεχώς βαλτώνει πρέπει να το πάρουμε απόφαση.Όσο στα πράγματα είναι ο κομπλεξικός με τον ελληνικό λαό Σόιμπλε η χώρα μας θα βρίσκεται στη δίνη της χρεωκοπίας παρά τις τεράστιες θυσίες του λαού μας που είναι μοναδικές στα ευρωπαϊκά χρονικά. Και καλά ο γερμανός υπουργός είναι αυτός που είναι , η προισταμένη του καγκελάριος τι ρόλο παίζει?  Η μόνιμη επωδός της είναι ΄΄ οτι πουν οι θεσμοί΄΄ Τώρα αν υποθέσω ότι κουβαλάει όλα τα κόμπλεξ εξ Ανατολικής Γερμανίας θα έχω άδικο?

• Στην δικιά μας πλευρά ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί τα έχουν χαμένα μη αντέχοντας τα νέα μέτρα που μας ετοιμάζουν Δεν έχουν όμως και εναλλακτική με αποτέλεσμα η διαπραγμάτευση να σέρνεται και η οικονομία να δείχνει σημάδια αποσάρθρωσης

• Από την άλλη ο πρόεδρος της ΝΔ προσπαθεί με ΄΄ δωράκια ΄΄ να αυξήσει την εκλογική επιρροή του αλλά μάλλον αδιαφορεί για την διαχρονική σκληρή στάση των δανειστών την οποία θα βρεί μπροστά του μάλλον σύντομα.

• Με λίγα λόγια κουλουβάχατα!!!!!! • Όσο για την στάση ορισμένων κονδυλοφόρων και μάλιστα επωνύμων οι οποίοι φόρα παρτίδα τάσσονται με τη μεριά των δανειστών τι να πει κανείς . Αυτή η χώρα μιά ζωή θα υποφέρει από δοσίλογους

• Η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο σε πολλές περιοχές αλλά ο αρμόδιος υπουργός ακόμη να ενεργοποιήσει την πολυπόθητη συνένωση των αστυνομικών τμημάτων που ίσως βελτίωναν την υπάρχουσα δραματική κατάσταση .Θα μου πείτε οτι ο άνθρωπος δεν μπορεί να πιάσει δέκα αληταράδες που σπάνε τα λεωφορεία και το μετρό θα ασχοληθεί με τις συνενώσεις

• Αντί ο υπουργός υγείας να πάρει το μοντέλο του Παπαγεωργίου και να το εφαρμόσει σε όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία κάνει ότι είναι δυνατόν για να το απαξιώσει. Οι δηλώσεις των μελών του ΔΣ για τις μη προσλήψεις και την εν γένει λειτουργία του εν λόγω νοσοκομείου που αποτελεί πρότυπο τα λέει όλα.

• Σύντομα θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα του εξ΄οικονομώ κατ΄οίκον με την ελπίδα να μην το απαξιώσουν οι τράπεζες και κάποιοι στο υπουργείο όπως έκαναν με το προηγούμενο . Την στιγμή που υπάρχουν τα χρήματα όλα πρέπει να τελειώνουν άμεσα με την κατάθεση των τιμολογίων ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες αλλά και οι επαγγελματίες .

• Αργοσβήνει το ΕΣΥ καθημερινά παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων ότι η κατάσταση ελέγχεται και βελτιώνεται

• Προφανώς έχουν χρόνια να επισκεφθούν δημόσιο νοσοκομείο γι’ αυτό τα λένε αυτά .Ατελείωτες ώρες αναμονής στις εφημερίες, μια νοσηλεύτρια για σαράντα ( 40) αρρώστους στην κλινική ελάχιστοι τραυματιοφορείς και ραντεβού που κλείνονται μετά από μήνες συνθέτουν ενα εκρηκτικό κοκτέιλ το οποίο κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει . Και από την άλλη γιατροί ,νοσηλευτές και υπόλοιπο προσωπικό να δίνουν μια άνιση μάχη χωρίς την ανάλογη στήριξη από το αρμόδιο υπουργείο που περιορίζεται χρόνια τώρα σε εμβαλωματικές λύσεις χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα.

• Μπράβο στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της Γέφυρας που δημοσιοποίησε τα πεπραγμένα του αλλά και τις μελλοντικές του δράσεις.

• Ηρέμησαν κάπως τα πράγματα με το ζήτημα της φοίτησης των προσφυγόπουλων στα σχολεία του Αγ. Αθανασίου μετά τις υπερβολές που ακούστηκαν.  Ελπίζουμε οτι και κατά την άφιξη των παιδιών τις προσεχείς μέρες θα πρυτανεύσει η λογική.

Αυτά για σήμερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *